Το Toyota Yaris Cross έρχεται Ευρώπη με μικρότερη κατανάλωση και χαμηλότερους ρύπους


Το εμπορικό λανσάρισμα του Toyota Yaris Cross στην ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο πρόκειται να συνοδευθεί από τον περιορισμό των εκλυόμενων ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου του ιαπωνικού crossover.

  • 12/4/2021

Στην αναθεώρηση των εκλυόμενων ρύπων του υβριδικού Yaris Cross προχώρησε η Toyota, ανακοινώνοντας ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του αυτοκινήτου θα είναι κατά 20% χαμηλότεροι σε σχέση με τη έκδοση που είχε πρωτοπαρουσιάσει για πρώτη φορά τον περσινό Μάιο.

Το νέο υβριδικό Toyota Yaris Cross, του οποίου οι πωλήσεις ξεκινούν στην Ευρώπη τον προσεχή Σεπτέμβριο, εκτιμάται πως θα εκπέμπει 100 g/km στην προσθιοκίνητη έκδοσή του και 110 g/km για την τετρακίνητη.

Τα προηγούμενα νούμερα για τα δύο μοντέλα που είχαν παρουσιαστεί πέρσι, ήταν 120 και 135 g/km αντίστοιχα. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, οι συγκεκριμένες μετρήσεις θα είναι ακόμα πιο ακριβείς, οδεύοντας προς την επίσημη ημερομηνία λανσαρίσματος.

Μάλιστα θεωρούν πως θα είναι 10% χαμηλότερα από τα ανταγωνιστικά μοντέλα της Renault και της Hyundai, αν και δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα το λόγο στον οποίο οφείλονται αυτά τα βελτιωμένα νούμερα.

Το νέο Yaris Cross θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα (GA-B version/TNGA platform) με το απλό Yaris, το οποίο κατασκευάζεται στην περιοχή Valenciennes της Βόρειας Γαλλίας και μηχανικά θα εξοπλίζεται με τον ίδιο υβριδικό 3κύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων.

Ο ανταγωνισμός της κατηγορίας στην οποία εισέρχεται το νέο Yaris Cross είναι ιδιαίτερα σκληρός, αφού το plug-in υβριδικό Renault Captur, αλλά και το Hyundai Kona που διατίθεται σε ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις έχουν ήδη αποκτήσει μεγάλο μερίδιο στις πωλήσεις στην Ευρώπη. Και η Toyota φιλοδοξεί να γίνει η νούμερο δύο εταιρεία σε μέγεθος, στην κατασκευή μικρών αυτοκινήτων για την Ευρώπη. 

Όσο αφορά τη νέα έκδοση «Adventure» του Yaris Cross που θα ξεχωρίζει από το ανάλογο off-road πακέτο, που διαθέτει μεταξύ άλλων διαφορετικούς προφυλακτήρες και ποδιά εμπρός και ασημένιες ράγες οροφής, ισχύουν τα ίδια πράγματα για τις εκπομπές ρύπων.

 Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα διατεθεί και με ηλεκτρική ανοιγόμενη πόρτα για το χώρο αποσκευών, και head-up display, καθώς διχρωμία στη βαφή του αμαξώματος, στην έκδοση «Premiere Edition».

Η Toyota σκοπεύει να κατασκευάζει 150.000 μονάδες το χρόνο για το Yaris Cross, ώστε να καταφέρει να αποκτήσει το 8% της αγοράς που επιθυμεί και κατέχει σήμερα το Renault Captur.