To VW Arteon μετασχηματίζεται σε crossover


Το ενδεχόμενο να επεκταθεί η παρουσία της station wagon εκδοχής τους Arteon και εκτός κινεζικών συνόρων εξετάζει πλέον η VW.

  • 23/1/2020

Το VW Arteon αποτέλεσε για την αυτοκινητοβιομηχανία του Wolfsburg το όχημα της καταξίωσής της στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων, εκπληρώνοντας με επιτυχία μια δύσκολη αποστολή.

Σήμερα η γερμανική φίρμα εξετάζει την επέκταση της γκάμας του αυτοκινήτου και ειδικότερα τη διάθεση της station wagon εκδοχής του και εκτός των κινεζικών συνόρων.

Ως γνωστόν η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για station wagon εκδόσεις αυτοκινήτων που στην τετράθυρη εκδοχή τους δεν είναι ικανά να εξαργυρώσουν τις επιβλητικές διαστάσεις τους και να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή πρακτικότητα.

Μάλιστα στην περίπτωση του VW Arteon τη διαφορά δεν θα κάνουν μόνον οι νέες αναλογίες του αμαξώματος αλλά και η ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία σε συνδυασμό με τους προστατευμένους θόλους των τροχών δημιουργούν την εικόνα ενός αυτοκινήτου που κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο του crossover.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που βλέπουν την station wagon εκδοχή του VW Arteon ως την πιο προσιτή εκδοχή ενός Audi A6 Allroad, μιας και οι διαστάσεις του αμαξώματος παραπέμπουν ευθέως σε αυτό.