To VW Arteon Shooting Brake είναι ένα υπερμεγεθυμένο Scirocco


Το παράδειγμα του VWSciroccoθα μπορούσε να ακολουθήσει το ανανεωμένο Arteonτο οποίο πρόσφατα απέκτησε μια πρακτικότερη stationwagonέκδοση.

  • 28/6/2020

Η αποκάλυψη της station wagon έκδοσης του μέχρι σήμερα γνωστού VW Arteon όπλισε το χέρι των σχεδιαστών της X-TOMI Design, o οποίο οραματίστηκαν και τη shooting brake εκδοχή του κορυφαίου, κατά πολλούς, τετράτροχου της γερμανικής φίρμας.

Παρατηρώντας, βέβαια, το ψηφιακό δημιούργημά τους, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το έκπτωτο VW Scirocco. Ένα μοντέλο που έχασε τη θέση του στην γκάμα της γερμανική φίρμας παρά το επιτυχές πέρασμά του από την ευρωπαϊκή αγορά την προηγούμενη δεκαετία.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, η VW θα μπορούσε να επιστρέψει στην κατηγορία των coupe με μία κατασκευή που ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στην πρακτικότητα ενός συμβατικού station wagon και στη γοητεία που εξασφαλίζει σε μια πρόταση η απουσία των πίσω θυρών.

Άλλωστε η αρχιτεκτονική του VW Arteon επιτρέπει τέτοιους είδους πειραματισμούς, την ίδια στιγμή που ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου θα μπορούσε να υποστηρίξει τον niche χαρακτήρα μιας τέτοιας έκδοσης.

Μένει βέβαια να αποδειχθεί αν και η ίδια η VW θα θελήσει να επεκτείνει την γκάμα του Arteon σε μια εποχή που oτιδήποτε δεν ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των SUV διαθέτει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας και καταξίωσης.