Το VW Caddy περνά σε άλλη διάσταση


Η νέα γενιά θα αποδεικνύει πως ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο μόνο βαρετό μπορεί να μην είναι!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/1/2020

Στα νέα teaser σκίτσα που έδωσε στην δημοσιότητα η Volkswagen βλέπουμε πως ένα επαγγελματικό μπορεί να περάσει σε μία νέα διάσταση. Κάποτε αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα έμοιαζαν με κουτιά, αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό το πιο ελκυστικό στιλ των επιβατικών αυτοκινήτων.

Και πέρα από το φαίνεσθαι θα υπάρχει σημαντική αναβάθμιση και στο εσωτερικό με όλα τα κομφόρ και τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Φυσικά θεωρούνται δεδομένες οι επαγγελματικές δυνατότητες ενός «εργαλείου» δουλειάς όπως είναι το Caddy που θα προσφέρεται τόσο στην έκδοση Cargo όσο και αργότερα στην επιβατική MPV.

Ειδικά η τελευταία MPV έκδοση θα έχει μεγαλύτερο μήκος ώστε να προσφέρει αυξημένους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Επίσης θα υπάρχουν έξυπνες λύσεις και πολυχρηστικές διευκολύνσεις καθώς και μια πανοραμική οροφή, όπως αναφέρει η εταιρία στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Από τεχνολογικής πλευράς το νέο Caddy θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB και θα προσφέρεται με μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που θα είναι εξηλεκτρισμένα με ήπιο υβριδικό σύστημα στα 48V. Αμφότερα τα νέα Caddy Cargo και MPV θα παρουσιασθούν προς τα τέλη Φεβρουαρίου.