Το VW Golf R αφήνει την άσφαλτο και βγαίνει off-road (photos)


Η Delta4x4 μετέτρεψε το Volkswagen Golf R σε ένα αυτοκίνητο ικανό για off-road διαδρομές..

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Delta4x4
  • 25/6/2023

Αν και το πρώτο Volkswagen Golf κυκλοφόρησε το 1974, η πρώτη έκδοση με την επιλογή για τετρακίνηση ήρθε το 1985 με το Mk2 και το σύστημα Golf Syncro

Το 1989 ήρθε και μία ακόμα πιο διαφορετική έκδοση, η Country, με ελαφρώς σηκωμένη ανάρτηση και άλλα στοιχεία που καθιστούσαν το hatchback ικανό για μετακινήσεις κι εκτός δρόμου. Μόλις 7.735 αντίτυπα κατασκευάστηκαν, και αυτό ακριβώς θέλει να αναβιώσει με τον δικό της τρόπο και με μοντέρνους όρους η Delta4x4.

Η εταιρεία ειδικεύεται στις μετατροπές αυτοκινήτων για χρήση off-road, και επέλεξε το Golf R για το νέο της project.

Ξεκινώντας από την ανάρτηση, η Delta4x4 σήκωσε το τετρακίνητο hot hatch κατά 80 mm, ενώ τοποθέτησε και ελαστικά για κάθε έδαφος σε ζάντες 18 ιντσών. Εν συνεχεία, το εξόπλισε με σχάρα οροφής για την τοποθέτηση και μετακίνηση μεγάλων φορτίων, καθώς και με πέντε προβολείς της PIAA στο καπό.

Σύμφωνα με την Delta4x4, το άκρως αναβαθμισμένο Golf R είναι στο στάδιο του concept προς το παρόν, αλλά τονίζει πως θα μπορούσε να το κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα, βάζοντας το όριο στις 25 μετατροπές, αν κι εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό.

Και με βάση τους υπολογισμούς της, κάθε μετατροπή θα κοστίζει περίπου 35.000 ευρώ, δηλαδή περισσότερο κι από το ίδιο το όχημα στη Γερμανία, που φτάνει τα 33.335 ευρώ, ενώ θα χρειάζεται από έξι έως εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί. 

Αν κάποιος θέλει ένα Golf ικανό για οδήγηση στο χώμα και στα βουνά, ή στο χιόνι και τις δύσκολες, λασπωμένες διαδρομές, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθεί στην Delta4x4, καθώς θεωρείται σχεδόν απίθανο η VW να επαναφέρει το Golf Country.