To VW Golf θα έχει και ένατη γενιά


Οι αισιόδοξοι ως προς την αυτοκίνηση λένε πως η 9η γενιά του VW Golf μπορεί να πέσει θέμα του εξηλεκτρισμού. Οι υπόλοιποι την περιμένουν το 2027 ή το 2028.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2019

Με την 8η γενιά του επί 45 συνεχή χρόνια best seller της VW να έχει μόλις παρουσιαστεί είναι μάλλον περίεργο που γίνεται θέμα το αυτοκίνητο που θα την αντικαταστήσει. Περίεργο ναι αλλά απόλυτα αναμενόμενο, μιας και η VW και ο όμιλός της έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα παρουσιάσουν πολλά ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια, οπότε η σκέψη μήπως από αυτή την εξέλιξη επηρεαστεί και το Golf είναι απόλυτα λογική. Υπό αυτό το πρίσμα και η μη ύπαρξη μιας ένατης κατά σειρά γενιάς θα ήταν αποδεκτή.

Η πραγματικότητα όμως αναμένεται να είναι τελείως διαφορετική, καθώς σύμφωνα με μελέτες και υπολογισμούς οι κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα ορυκτά καύσιμα θα εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και σε μια δεκαετία από τώρα. Μάλιστα όπως είπε και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας «… ο 100% εξηλεκτρισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση ρεαλιστικός το 2030. Ούτε καν για τον κ. Diess, το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου».

Μάλιστα ο κ. Diess είπε πως είναι βέβαιος πως θα υπάρξει και 9η γενιά του Golf, η οποία λαμβάνοντας υπόψη έναν τυπικό επταετή κύκλο ζωής για την τρέχουσα 8η γενιά αναμένεται από το 2017 έως και το 2018. Πάντως ένα είναι βέβαιο: πως το ρόλο του ηλεκτρικού μοντέλου της κατηγορίας C για τη VW θα τον παίζει το ID.3.