Τουρμπισμένο Suzuki Jimny με 200 ίππους; Γιατί όχι (Video)


Με τους 200 ίππους να ξεπηδούν αβίαστα από τον τουρμπισμένο κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου, το λευκό Suzuki Jimny του βελτιωτικού οίκου AutoPlus Sportszentrium αποτελεί το ταχύτερο δείγμα του είδους του.

  • 23/4/2020

Το αειθαλές Suzuki Jimny έχει υπηρετήσει πολλούς ρόλους στη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του. Οι συμπαγείς διαστάσεις του το κατέστησαν ιδανικό για την κίνηση μέσα στην πόλη, την ίδια στιγμή που οι εκτεταμένες εκτός δρόμου ικανότητές των καταξίωναν στις συνειδήσεις των αμετανόητων εραστών της περιπέτειας.

Ακόμα και σήμερα το Suzuki Jimny αποτελεί μια κατηγορία από μόνο καθώς πολύ δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί δίπλα του οποιαδήποτε άλλη πρόταση της ευρωπαϊκής αγοράς. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη βελτιωμένη εκδοχή της αμέσως προηγούμενης γενιάς του, η οποία με τους 200 ίππους του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του 1,5 λίτρου διεκδικεί τον τίτλο της ταχύτερης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ειδικότερα από την απόφαση της AutoPlus Sportszentrium να αναβαθμίσει τις προδιαγραφές του προγενέστερου Suzuki Jimny. Πέρα από τον υπερσυμπιεστή καυσαερίων που προσαρμόστηκε στον τετρακύλινδρο κινητήρα του αυτοκινήτου, αντικαταστάθηκε η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου καθώς και το σύστημα ψεκασμού καύσιμου.

Αντιστοίχως, τοποθετήθηκαν νέα ελατήρια στην ανάρτηση περιορίζοντας την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ενώ νέες είναι τόσο οι δαγκάνες όσο και τα τακάκια που φέρουν αυτές.

Ο ανασχεδιασμός των προφυλακτήρων, οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών και τα bucket καθίσματα της Recaro και η απουσία την πίσω ρεζέρβας διαμορφώνουν την εικόνα του βελτιωμένου Suzuki Jimny, η οποία δεν απέχει σημαντικά τουλάχιστον από τις εργοστασιακές εκδόσεις του αυτοκινήτου. Περισσότερα, όμως, μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

Διαβάστε επίσης: 

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller

Στην παραγωγή το crossover «τσέπης» από την smart