Toyota Aygo X: Αυτό είναι το πρώτο επίσημο teaser!


Η Toyota επιβεβαίωσε και επίσημα ότι το νέο Aygo X θα έρθει το 2022, δίνοντας στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του και πλέον θα πορευτεί τελείως μόνο του, χωρίς τα αδελφά μοντέλα του Ομίλου PSA, Peugeot 108 και Citroen C1. Όλες οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές.

  • 5/10/2021

Το επόμενης γενιάς αυτοκίνητο της Toyota  στην κατηγορία Α θα ονομάζεται Aygo X, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία. Σύμφωνα δε με την Toyota, θα λάβει τη μορφή ενός «συμπαγούς αστικού crossover» που θα είναι «μοναδικό» στην κατηγορία του.

Το απερχόμενο δεύτερης γενιάς Aygo, όπως και το μοντέλο της πρώτης γενιάς που λανσαρίστηκε το 2007, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Toyota  με τον Όμιλο PSA, τέκνα της οποίας ήταν η γνωστή τριάδα των Toyota Aygo, Peugeot 108 και Citroen C1. Αυτή τη φορά, το νέο μοντέλο της Toyota  θα πορευτεί τελείως μόνο του, αφού θα  κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με την τρέχουσα γενιά, στο Kolín της Τσεχικής Δημοκρατίας, με την Toyota να έχει αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του εργοστασίου από τον Όμιλο PSA.

Το νέο Aygo X θα αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο, με την Toyota να μας είχε δώσει μία πρόγευση νωρίτερα φέτος με το πρωτότυπο Aygo X Prologue. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Aygo X είναι ένα από τα λίγα καινούρια αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες και δεν θα υιοθετήσει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Η Toyota επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μια παραλλαγή της πλατφόρμας GA-B του Yaris, αλλά το Aygo X δεν θα είναι διαθέσιμο σε υβριδική έκδοση, για να μειώσει το κόστος παραγωγής και συνεπώς την τιμή λιανικής.

Τα γνωστά στοιχεία της σχεδίασης του Aygo που έχουμε δει σε πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες θα είναι παρόντα και στο νέο μοντέλο. Οι λεπτές προεξοχές, τα κάθετα πίσω φώτα, με τροχούς που βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος.

Το νέο Aygo X θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη, στη μονάδα παραγωγής στην Τσεχία, όπως αναφέραμε παραπάνω, ενώ σχεδιαστεί στις Βρυξέλλες. Περισσότερα με την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου τις επόμενες ημέρες.