Toyota Century GRMN: Το προεδρικό αυτοκίνητο του Akio Toyoda!


Πώς θα μπορούσε ο πρόεδρος της Toyota να έχει σαν το προεδρικό του όχημα κάτι άλλο πέρα από το Century;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 3/10/2021

Ο χώρος των πολυτελών οχημάτων, της λιμουζίνας κατά το κοινώς λεγόμενο, βρίθει επιλογών, αλλά σχεδόν αποκλειστικά όλες βρίσκονται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από τις Mercedes S-Class ως τις Bentley, Rolls-Royce και Cadillac αυτού του κόσμου.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, προτίμησε το Century.

Κι όχι όποιο κι όποιο Century, αλλά την έκδοση Gazoo Racing Meister of Nurburgring, που για πρώτη φορά είδαμε δημόσια στην εκδήλωση της Toyota Gazoo Racing το 2019, στην πίστα του Fuji.

Ο... σοφέρ του προέδρου δεν είναι άλλος από τον Kazuki Nakajima, πρώην οδηγό F1 και νυν οδηγό της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Υπάρχει και μία έκδοση σε μαύρο του συγκεκριμένου, πολυτελούς οχήματος, που φέρει στις πινακίδες του τα νούμερα «18-67», τη χρονολογία γέννησης του παππού του Akio και ιδρυτή της εταιρείας, Sakichi Toyoda.

Η βασική έκδοση του Century διαθέτει έναν V8, υβριδικό κινητήρα, απόδοσης 376 ίππων με ροπή στα 510 Nm.

Άγνωστες παραμένουν οι τεχνικές προδιαγραφές της έκδοσης GRMN, που θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι ένα μοντέλο που μπορεί να αγοράσει κανείς. Ούτε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον πλανήτη δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα, καθώς δεν τίθεται προς πώληση.