Toyota Land Cruiser 300: Ο νέος βασιλιάς της ζούγκλας είναι εδώ! (Video)


Η νέα γενιά του κορυφαίου αυτοκινήτου του είδους, που λέγεται Toyota Land Cruiser, θα βασίζεται σε ολοκαίνουργιο πάτωμα και θα χρησιμοποιεί ισχυρότερο V6 κινητήρα με δύο turbo και 415 ίππους.

  • 10/6/2021

Ο πιο πολυαναμενόμενος παίκτης και κυρίαρχος των SUVs είναι πανέτοιμος. Η νέα γενιά του Land Cruiser (LC300) βρίσκεται λίγο πριν κυκλοφορήσει στις αγορές όλου του κόσμου, με τις επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου να είναι διαθέσιμες από την εταιρεία στους πάντες.

Κάποιοι ίσως ισχυριστούν πως το συγκεκριμένο Land Cruiser μοιάζει πιο πολύ σαν ένα facelift του υπάρχοντος μοντέλου LC200, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, καθώς βασίζεται σε ολοκαίνουργιο πάτωμα (TNGA platform), όπως και το ξαδελφάκι του, το pickup Tundra.

Ο «διψασμένος» για καύσιμο V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 5,7 λίτρων θα δώσει τη θέση του σε ένα νέο οικονομικότερο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 μοτέρ 3,5 λίτρων, του οποίου η ισχύς θα ανέρχεται στους 415 ίππους με 650 Nm ροπής.

Παρά τους δύο λιγότερους κυλίνδρους ο κινητήρας αποδίδει 30 περισσότερους ίππους, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με δέκα σχέσεις, που συνδράμουν στην επίτευξη των πρώτων 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Παραπάνω από ικανοποιητικό νούμερο, για τον όγκο και το βάρος του αυτοκινήτου.

Από την άλλη, σε κάποιες αγορές υπάρχει περίπτωση να διατίθεται και ένας κινητήρας diesel 3,3 λίτρων V6 με 309 ίππους και 700 Nm ροπής. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 230 χιλιοστά, η γωνία προσέγγισης 32ο και η γωνία αναχώρησης 26,5ο. Εξυπακούεται, πως το νέο Land Cruiser θα είναι τετρακίνητο με τρία διαφορικά.

Το σύστημα AVS (adaptive variable suspension) συγκαταλέγεται στον standard εξοπλισμό του αυτοκινήτου, ενώ το Multi-Terrain Select system με τις διάφορες επιλογές ανάλογα με τον τύπο του οδοστρώματος είναι αναβαθμισμένο.

Στο εσωτερικό, το επίπεδο εξοπλισμού είναι υπερπλήρες, περιλαμβάνοντας ψηφιακή οθόνη 9 ιντσών ή προαιρετικά 12,3 ιντσών, με σύστημα που συνεργάζεται με Apple CarPlay και το Android Auto, ασύρματη φόρτιση κινητού, κάμερα 360ο και head-up display. Επιπλέον, θα προσφέρονται ηλεκτρική ρύθμιση τιμονιού, ιονιστής αέρα, adaptive cruise control, αλλά και σύστημα αναγνώρισης αποτυπώματος.