Τoyota Land Cruiser 300: Έρχεται με θηριώδη ροπή και κιβώτιο 10 σχέσεων!


Με την επίσημη αποκάλυψη να αναμένεται σε λίγες μέρες, η Toyota τραβά την… κουρτίνα αποκαλύπτοντας το νέο της εκπρόσωπο στην κατηγορία των σκληροτράχηλων off-roaders!

  • 5/6/2021

Η Toyota συνεχίζει να δίνει πληροφορίες με το… σταγονόμετρο για το νέο Land Cruiser  με το οποίο θα επιχειρήσει να διατηρήσει το σημαντικό μερίδιο που κατέχει στην κατηγορία των μεγάλων off road οχημάτων. Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του την Τετάρτη 9 Ιουνίου, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο teaser video για το νέο «θηρίο» της, για το οποίο να θυμίσουμε τα δύο lifting που έχει δεχθεί, από το 2007, όταν και λανσαρίστηκε η απελθούσα γενιά.

Στα δύο προηγούμενα video διαφαίνεται το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου με τα LED φώτα ημέρας, το μικρό λογότυπο της εταιρείας, αλλά και μια μεγάλη μάσκα με οριζόντιες γρίλιες, ενώ στο τρίτο video τα πίσω LED και σε σχήμα μπούμερανγκ φωτιστικά σώματα. Από ότι παρατηρούμε, δεν διαφέρει και πολύ από τις εικόνες που έχουν κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου και είναι πολύ κοντά σε αυτές του σχεδιαστή του Kolesa.ru.

Δυναμικός χαρακτήρας για το νέο Toyota Land Cruiser 300

Στη νέα γενιά η μάσκα με τις μεγαλύτερες γρίλιες, τα φώτα ημέρας LED, αλλά και οι προβολείς σε σχήμα «L» είναι τα σημεία αναφοράς, όπως και το χρώμιο στο ογκώδες και εντυπωσιακό εμπρός μέρος. Άγνωστο παραμένει εάν οι εξωτερικοί καθρέπτες θα εδράζονται στους ώμους των εμπρός θυρών ή στη βάση των παραθύρων (όπως στο RAV-4), κάτι που θα μάθουμε σε λίγες μέρες.

Πάντως, το μεταξόνιο θα είναι μεγαλύτερο κατά 5 εκατοστά και θα φθάνει τα 2,9 μέτρα, ενώ αυξημένο κατά 2 εκατοστά θα είναι το συνολικό μήκος του αμαξώματος και θα ανέρχεται στα 4.985 μέτρα.

Το εσωτερικό θα είναι πολυτελές, θα μπορεί να εξοπλιστεί με τρεις σειρές καθισμάτων, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα infotainment, κλιματισμό τεσσάρων ζωνών και ηχοσύστημα με 14 ηχεία.

Το Toyota Land Cruiser 300 θα εδράζεται στο πλαίσιο TNGA-F των SUV της ιαπωνικής φίρμας. Δεν θα εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,6 λίτρων που έχει καταργηθεί, αλλά με δύο νέα σύνολο με κοινό χαρακτηριστικό τη μεγάλη ροπή. Πρόκειται για έναν καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων με απόδοση 415 ίππων και 650 Nm, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ένας ακόμη εξακύλινδρος turbo πετρελαιοκινητήρας 3,3 λίτρων με ισχύ 306 ίππους και ροπή 700 Nm. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Μείνετε συντονισμένοι για την επίσημη αποκάλυψη του νέου Toyota Land Cruiser 300 που αναμένεται την Τετάρτη 9 Ιουνίου!