Toyota Prius: 12 κρυφά μηνύματα αποκαλύπτονται στον φακό (photos)


Το νέο Toyota Prius κρύβει 12 μυστικά, γνωστά και ως easter eggs, τα οποία ο φωτογραφικός φακός φέρνει στο φως.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER USA, ΦΩΤΟ: MICHAEL SIMARI
  • 30/4/2023

Το νέο Toyota Prius παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Νοέμβριο στην 5η γενιά του και κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2,0 L και ένας ηλεκτροκινητήρας, που συνδυαστικά αποδίδουν 223 PS.

Εκτός από την αναβαθμισμένη ισχύ αλλά και τη μεγαλύτερη αυτονομία που συνοδεύουν τη νέα PHEV πρόταση, αμέσως έγινε αντιληπτό ότι οι Ιάπωνες έβαλαν να δυνατά τους ώστε να προσφέρουν μια ριζικά ανανεωμένη εικόνα χαρίζοντας στο αυτοκίνητο ένα πιο σύγχρονο look.

Μάλιστα, οι σχεδιαστές δεν έμειναν εκεί αλλά φρόντισαν σε διαφορετικά σημεία του νέου Prius να προσθέσουν κρυφά μηνύματα, γνωστά και ως easter eggs, τα οποία καλούνται να ανακαλύψουν οι νέοι κάτοχοι. Παρακάτω  θα βρείτε φωτογραφίες με τα 12 easter eggs, όπως τα εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του Michael Simari για το αμερικανικό Car and Driver. 

Ενώ το Prius δε φέρει το λογότυπο bZ των ηλεκτρικών μοντέλων της Toyota, είναι το πρώτο που φέρει το κυκλικό έμβλημα της σειράς bZ (Beyond Zero). Σύμφωνα με την εταιρεία, το έμβλημα αυτό θα βρίσκεται σε κάθε εξηλεκτρισμένο μοντέλο της, είτε υβριδικό, είτε πλήρως ηλεκτρικό.

Το 'Hybrid Reborn' (μτφρ.: ο υβριδισμός αναγγεννιέται) είναι το σλόγκαν της Toyota για την 5η γενιά του Prius, και βρίσκεται στο αυτοκίνητο - εδώ το βλέπουμε κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες.

Το ίδιο 'Hybrid Reborn' βρίσκεται και στο εσωτερικό του ανοίγματος του πορτ μπαγκάζ, δίπλα στο φανάρι.

Υπάρχει ένα #hiddencompartment (μτφρ.: κρυφό σημείο αποθήκευσης) στο εμπρός μέρος της κεντρικής κονσόλας, ακριβώς πάνω από τις ποτηροθήκες.

Υπάρχει κι ένα #glovebox (μτφρ.: ντουλαπάκι) που ενημερώνει οδηγό και συνοδηγό στην περίπτωση που δεν έχουν καταλάβει τι βρίσκεται μπροστά τους.

Το περίγραμμα της σχεδίασης του νέου Prius βρίσκεται σε διάφορα σημεία. Το πρώτο είναι στη βάση της κάμερας και του ραντάρ, στο πάνω μέρος του παρμπρίζ. Τα άλλα δύο έχουν τοποθετηθεί στις δύο πλευρές του ταμπλό και εμφανίζονται όταν όταν ανοίγουν οι πόρτες.

Το Prius Prime προσφέρει και την επιλογή για ηλιακά πάνελ στην οροφή, που συλλέγουν ενέργεια όταν το αυτοκίνητο είναι παρκακρισμένο τροφοδοτώντας διάφορα συστήματα, όπως για παράδειγμα τον κλιματισμό.

Η λέξη «Prius» βρίσκεται τόσο στο εμπρός μέρος, δίπλα στα φώτα LED, όσο και πάνω στο πίσω παρμπρίζ. Σύμφωνα με την Toyota, θερμαίνεται και το όνομα, και θα είναι αρκετά ωραίο να το δει κανείς όταν θα ξεθολώνει το πίσω τζάμι.

Ακόμα ένα μικρό «Prius» βρίσκεται στην εμπρός κολώνα, κοντά στο παρμπρίζ.

Τέλος, οι λαβές των πίσω θυρών έχουν γίνει ένα με το πίσω τζάμι, δίνοντας την ψευδαίσθηση πως το Prius είναι δίθυρο.