Toyota Supra GR GT4


H Toyota ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας αγωνιστικής έκδοσης της νέας Supra GR η οποία θα είναι διαθέσιμη την επόμενη χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/7/2019

Ένα από τα στοιχεία που διαχρονικά δημιουργούν και συντηρούν τον θρύλο της Supra είναι η δυνατότητα πολλών μετατροπών της μετά την αγορά της, είτε από την ίδια την εταιρεία είτε από τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου. Έτσι, περίπου δύο μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς του μοντέλου, της Supra GR, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια ισχυρότερη έκδοσή της η οποία θα παρουσιαστεί το 2020. 

Ονομάζεται Supra GR GT4, δημιουργήθηκε από την Toyota Gazoo GR και θα απευθύνεται σε ιδιώτες ή ιδιωτικές ομάδες που θέλουν να λάβουν μέρος σε αγώνες ταχύτητας. Προς το παρόν, δεν ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις μετατροπές ή τη μέγιστη ιπποδύναμη που θα έχει ο κινητήρας της ή για το σε ποιες αγορές θα διατεθεί. 

Το αυτοκίνητο θα συμμετέχει στην κατηγορία GT4 και δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο, προς απογοήτευση πολλών. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν βλέπουμε τη μεγάλη πίσω αεροτομή, το ταμπλό που διαθέτει ανθρακόνημα και το ιδιαίτερης διαμόρφωσης τιμόνι.

Η Toyota Supra GR GT4 θα μπορεί να συμμετέχει στους θεσμούς Super Taikyu, στην Ιαπωνία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT4, στους αγώνες αντοχής του Nurburgring και στον θεσμό Michelin Pilot Challenge, στις ΗΠΑ.