Τρίθυρο Nissan Patrol: Ασκήσεις επί χάρτου!


Το σύγχρονο Nissan Patrol παράγεται μόνο σε πεντάθυρη έκδοση, αλλά μία τρίθυρη εκδοχή υπήρχε πάντα στις προηγούμενες γενιές του. Πως θα μπορούσε να είναι ένα 3θυρο Patrol σήμερα;

  • 1/6/2021

Το υπάρχον Nissan Patrol μπορεί να παράγεται μόνο σε πεντάθυρη έκδοση, ωστόσο όλες οι προηγούμενες γενιές του μοντέλου διέθεταν και τρίθυρη εκδοχή, καθώς μπορούσε να προσφέρει λόγω κοντύτερου μεταξονίου και μικρότερων προβόλων καλύτερες επιδόσεις off road. 

Η ιστορία του Nissan Patrol ξεκίνησε το 1951, όταν εμφανίστηκε η πρώτη γενιά του μοντέλου με τον κωδικό 4W60. Παρουσιάστηκε με δύο μόνο πόρτες, όπως και η δεύτερη γενιά του, που κατασκευάστηκε από το 1960 έως το 1984. Με την τρίτη γενιά όμως, η γκάμα επεκτάθηκε με την πεντάθυρη έκδοση που συνέχισε να κατασκευάζεται και στις επόμενες γενιές Y60 και Y61. Το τρέχον με τον κωδικό Y62 ιαπωνικό SUV είναι το πρώτο Patrol που παράγεται αποκλειστικά με πέντε πόρτες. Αν όμως είχε μια τρίθυρη έκδοση, πώς θα ήταν αυτή;

Το 3θυρο SUV θα μπορούσε να κατασκευάζεται με την ίδια συνταγή με τα τρίθυρα μοντέλα των προηγούμενων τριών γενεών: το μεταξόνιο είναι αρκετά μικρότερο, ενώ ο πίσω πρόβολος παραμένει ίδιος. Τέτοιες αλλαγές δίνουν αρκετά πλεονεκτήματα τόσο στην πόλη (λόγω των μικρότερων διαστάσεων η ευελιξία βελτιώνεται), όσο και εκτός πόλης, όπου η ικανότητα εκτός δρόμου αυξάνει λόγω του μικρότερου μεταξονίου.

Η τρέχουσα γενιά Patrol κυκλοφορεί από το 2010, ενώ ο κύριος κινητήρας της γκάμας είναι ένας V8 5,6 λίτρων με 400 ίππους και 560 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Επιπλέον, μια 6κύλινδρη μονάδα βενζίνης 4,0 λίτρων με απόδοση 275 ίππων και 394 ροπής προσφέρεται στις αγορές της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν την κύρια αγορά του.