Τυφλός οδηγός dragster μπαίνει στην πίστα και σπάει τα κοντέρ (video)


Ο Sheldon, ο ταχύτερος τυφλός οδηγός dragster στον κόσμο, δοκιμάζει το Dodge SRT Super Stock Challenger και ξεπερνά τα 190 km/h στο 400άρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: 1320Video - YouTube
  • 28/9/2023

Ο Sheldon είναι τυφλός, όμως αυτό δεν τον σταματά από το να είναι ταχύτατος στα dragster. Είναι μάλιστα ο κάτοχος του ρεκόρ ως ο πιο γρήγορος τυφλός οδηγός dragster στον κόσμο, αφού έχει καταγράψει χρόνο 10,8 sec στο 400άρι.

Τώρα, ο Sheldon εμφανίστηκε στο video του γνωστού YouTuber 1320video, κάνοντας δοκιμές στο drag strip με το νέο του «παιχνίδι,» που δεν είναι άλλο από ένα Dodge SRT Super Stock Challenger του 2022. Το όχημα συνδυάζει τον κινητήρα ενός Hellcat με τις επιλογές dragster της έκδοσης Redeye, αποτελώντας ένα μοναδικό «πάντρεμα».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο οδηγός ήρθε σε επαφή με το όχημα, τουλάχιστον στην πίστα, και φαίνεται τα πράγματα να πήγαν ιδιαίτερα καλά. Ο ίδιος έκανε δύο περάσματα, αφού πρώτα έβαλε έναν φίλο του πίσω από το τιμόνι, προκειμένου να «νιώσει» το αυτοκίνητο από τη μεριά του συνοδηγού, πριν το οδηγήσει.

Το πρώτο πέρασμα ακυρώθηκε εξαιτίας κάποιου προβλήματος με το traction control, όμως στη δεύτερη προσπάθεια που όλα κύλησαν ομαλά, ο Sheldon έγραψε χρόνο 11,5 sec στο 400άρι, με την ταχύτητα εξόδου να ανέρχεται στα 192,8 km/h. Να σημειωθεί επίσης ότι η επίδοση αυτή ήταν ταχύτερη από εκείνη του φίλου του, ο οποίος δεν έχει κάποια αναπηρία όρασης.

Μάλιστα, ο τυφλός οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο σχετικά απογοητευμένος, λέγοντας ότι άφησε το γκάζι λίγο νωρίτερα επειδή η εκκίνηση ήταν τόσο ισχυρή που αποσυντονίστηκε ελαφρώς. Φυσικά, αυτή ήταν μόνο η αρχή του ταξιδιού του Sheldon με το Challenger, αφού σκοπεύει να επιστρέψει στα drag strips με ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις και να ξεπεράσει τα 200 mph (322 km/h).

Δείτε το σχετικό video: