Κι όμως γίνεται και χωρίς χέρια! - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ drift με το πόδι (video)


Ο Πολωνός οδηγός αγώνων, Bartosz Ostalowski, που έχει χάσει τα χέρια του σε ατύχημα, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του ταχύτερου drift χρησιμοποιώντας μόνο το αριστερό του πόδι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Bart Ostalowski - Facebook
  • 24/11/2022

Βλέποντας ένα αυτοκίνητο να ντριφτάρει, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι ότι ο οδηγός του έχει εξαιρετική ικανότητα χειρισμού του τιμονιού με τα δύο του χέρια. 

Ο Πολωνός οδηγός αγώνων, Bartosz Ostalowski, αποδεικνύει, όμως, ότι το drift είναι εφικτό και χωρίς χέρια. Το ρεκόρ της μεγαλύτερης ταχύτητας σε drift με το ένα πόδι, πλέον, του ανήκει.

Ο Bartosz Ostalowski έχασε και τα δύο του χέρια, από τον αγκώνα και κάτω, σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 2006, όταν ήταν μόλις 20 ετών.

Αυτή τη στιγμή, αγωνίζεται επαγγελματικά στο πρωτάθλημα drift της Πολωνίας, με μία ειδικά τροποποιημένη E92 BMW M3. Στην «καρδιά» της κρύβει έναν κινητήρα LS3 V8 χωρητικότητας 7,0 L, που αποδίδει πάνω από 1.000 PS και 1.280 Nm ροπής. Η αλλαγή ταχυτήτων είναι ιδιαίτερη υπόθεση για τον οδηγό, καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων ZF 8 σχέσεων που φέρει η BMW του, ελέγχεται μέσω ενός ιμάντα που εφαρμόζει στο δεξί του ώμο.

Οδηγώντας την M3 του, ο Ostalowski κατάφερε στις 30 Σεπτεμβρίου να αγγίξει ταχύτητα 276,8 km/h πριν ξεκινήσει το drift, το οποίο και διατήρησε για 50 m σε ταχύτητα 231,66 km/h, που αποτελεί πλέον και το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness. Η γωνία του drift έφτασε μέχρι τις 60 μοίρες.

Η προσπάθειά του έγινε στο αεροδρόμιο Pila στην Πολωνία, ενώ η επιτροπή του οργανισμού που παρευρισκόταν στο χώρο καταμέτρησε και επιβεβαίωσε ότι το ρεκόρ είναι επίσημο και πλέον του ανήκει. 

Όπως λέει και ο ίδιος ο οδηγός, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, και κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει, όπως και χαρακτηριστικά είναι το μότο του, 'Never Give Up'

Δείτε τον Ostalowski να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ: