Volkswagen: Δεν θα υπάρξει Golf R Plus (Video)


H Volkswagen διέψευσε την πιθανότητα να δημιουργήσει μία ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του νέου Golf R.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/11/2020

Ακόμη δεν έχει «στεγνώσει το μελάνι» αναφορικά με τις δημοσιεύσεις για το καινούργιο Golf R και οι… ανυπόμονοι φίλοι του μοντέλου αναρωτήθηκαν εάν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει η Volkswagen μία ακόμη ισχυρότερη έκδοσή του, την Golf R Plus. Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε στο κανάλι της στο «YouTube» ένα βίντεο στο οποίο εξηγείται ο τρόπος που μεταφέρεται η ροπή στο πίσω διαφορικό του συστήματος τετρακίνησης «4Motion», για να επιτρέπει στο όχημα την καλύτερη δυνατή πρόσφυση κάθε φορά και τη σπορ οδική συμπεριφορά, τόσο στον δρόμο όσο και σε πίστα.

Στα σχόλια, κάτω από το βίντεο, κάποιος ρώτησε εάν υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί μία ακόμη πιο ισχυρή εκδοχή του καινούργιου Golf. Οι άνθρωποι της Volkswagen απάντησαν άμεσα, γράφοντας: «Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Δεν υπάρχουν σχέδια για έκδοση Plus. Με τις καλύτερες ευχές μας, η ομάδα VWR». Θυμίζουμε ότι το νέο Golf R έχει τον τετρακύλινδρο, δίλιτρο TSI κινητήρα μέγιστης ισχύος 320 PS και μέγιστης ροπής 420 Nm/2.100-5.350 rpm.

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο της Volkswagen για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος τετρακίνησης που διαθέτει το αυτοκίνητο. Το πρόγραμμα λειτουργίας του διαθέτει και την επιλογή «Drift Mode» και όταν την επιλέξει ο οδηγός, το σύστημα μπορεί να στείλει τη ροπή μόνο στον έναν πίσω τροχό, για να επιτρέπει την ευκολότερη και διαρκή υπερστροφή ισχύος.