Volkswagen Teramont X: Η SUV Coupe εκδοχή του Touareg (photos)


Η Volkswagen παρουσίασε τη facelift έκδοση του Teramont X που κυκλοφορεί στην αγορά της Κίνας, προκειμένου να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά την εμπορική του πορεία. 

  • 12/7/2022

Έξω από τα σύνορα της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην αγορά της Ασίας η Volkswagen προσφέρει μια γκάμα οχημάτων αρκετά πιο διευρυμένη σε σχέση με ότι ισχύει στα μέρη μας, λανσάροντας μοντέλα τα οποία οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Ένα από αυτά είναι και το Volkswagen Teramont X του οποίου το facelift αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ώρες για την αγορά της Κίνας και ουσιαστικά αποτελεί την SUV Coupe εκδοχή του γνωστού σε εμάς Touraeg.

Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ένα facelift οι αλλαγές που ενσωματώνει η νέα πρόταση είναι μικρής έκτασης, τόσο όσο για να μπορέσει να συνεχίσει με την ίδια δυναμική την εμπορική της πορεία.

Αλλαγές έχουν γίνει στη μπροστινή μάσκα η οποία έγινε μαύρη γυαλιστερή, τροποποιήθηκε και ο σχεδιασμός του κεντρικού αεραγωγού χαμηλά ενώ στο κέντρο της έχει τοποθετηθεί μια LED μπάρα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα. Το λογότυπο της εταιρείας είναι πλέον φωτιζόμενο ενώ μαύρες έγιναν και οι ζάντες με τις δαγκάνες των φρένων να είναι κόκκινες και να κάνουν μια ωραία οπτική αντίθεση.

Τροποποιήσεις έγιναν τόσο στο προφίλ του αυτοκινήτου, ειδικά στην έκδοση R-Line όπου έχουν προστεθεί μεγαλύτερα spoiler, ενώ στο πίσω μέρος οι παρεμβάσεις έχουν επικεντρωθεί κυρίως στην ενιαία μπάρα των LED φωτιστικών σωμάτων.

Η Volkswagen δεν ανακοίνωσε καμία τροποποίηση στο κομμάτι των κινητήρων κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζουν ισχύουν τα δεδομένα της τρέχουσας έκδοσης. Συνεπώς οι επιλογές είναι ο 2,5 λίτρων VR6 βενζινοκινητήρας των 299 PS που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων και τετρακίνηση 4Motion καθώς και δύο 2λιτροι των 186 PS και 220 PS αντίστοιχα.

Η παραγωγή της facelift έκδοσης του Volkswagen Teramont X θα συνεχίσει να γίνεται στην Κίνα από τη SAIC Motor που είναι ο βασικός συνεργάτης των Γερμανών στην Ασία. Τα πρώτα οχήματα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους λίγο πριν το κλείσιμο του 2022.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Teramont X κυκλοφορεί και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής με την ονομασία Atlas Sport ωστόσο η Volkswagen δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα κυκλοφορήσει στη συγκεκριμένη αγορά η facelift έκδοση.