VW ID.4 X: Αυτό είναι το ηλεκτροκίνητο SUV του λαού


Διέρρευσαν στον μαγικό κόσμου του Διαδικτύου οι πρώτες φωτογραφίες του ηλεκτροκίνητου VW ID.4 X, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει μία από τις  πιο προσιτές προτάσεις της κατηγορίας του.

  • 17/6/2020

Τη δόξα της VW έκλεψε ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της Κίνας, ο οποίος έδωσε στο φως της δημοσιότητας  τις πρώτες φωτογραφίες του VW ID.4 X, ενός ηλεκτροκίνητου SUV το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει  μια από τις πιο προσιτές προτάσεις της κατηγορίας του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το VW ID.4 X διαθέτει μήκος 4,612 μέτρων και θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων, ο οποίος θα τοποθετείται στον πίσω άξονα και κινεί τους πίσω τροχούς.

Η αυτονομία του υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψουν και εκδόσεις μικρότερης ισχύος/αυτονομίας οι οποίες θα τοποθετηθούν στη βάση της γκάμας του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή εκδοχή του αυτοκινήτου θα ονομάζεται ID.4 Crozz και θα διαφοροποιείται ως έναν βαθμό σε επίπεδο σχεδιασμού, γεγονός που με τη σειρά του θα δημιουργήσει κάποιες αποκλίσεις και στις εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματος.

Στην Κίνα η εμπορική διάθεση του VW ID.4 X θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς, με την ευρωπαϊκή αγορά να ακολουθεί τους πρώτους μήνες του 2021.    

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι πωλήσεις του Volkswagen ID.3

Από τα 399 ευρώ ο φορτιστής ID Wallbox της Volkswagen