VW ID. Buzz: Σε πόσο χρόνο κάνει το 0-100 km/h; (video)


Ο Mat Watson από το carwow πήρε στα χέρια του το γερμανικό all-rounder και το υπέβαλλε σε μερικά tests. Επηρεάζονται οι επιδόσεις και η αυτονομία από το σχήμα του;

  • 24/2/2022

Μπορεί το Volkswagen ID. Buzz να μην έχει αποκαλυφθεί επισήμως ωστόσο το carwow πρόλαβε ήδη να τεστάρει τις πραγματικές του δυνατότητες. Με την 5θέσια έκδοση των 150kW, στην οποία η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, o Mat Watson επιτάχυνε από στάση στα 100 km/h (96,5 km/h για να είμαστε ακριβείς) σε 9.78 sec.

Πρόκειται για μία αξιοπρόσεκτη επίδοση αν αναλογιστεί κανείς την κατηγορία στην οποία ανήκει το μοντέλο αλλά και ότι αναμένεται να παρουσιαστούν πολύ πιο δυνατές εκδόσεις, με διπλούς ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση.

Αναφορικά με την αυτονομία του, μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες από την γερμανική εταιρεία αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την αντίστοιχη του Volkswagen ID.4 λόγω της αεροδυναμικής.

Μέσα από τη δοκιμή του carwow προκύπτει πως το ID.Buzz καταναλώνει σε μικτό κύκλο 23.1 kWh/100 km συνεπώς είναι αρκετά πιθανό να δούμε μια αυτονομία που σε πραγματικές συνθήκες θα αγγίζει –ίσως ξεπερνά- τα 300 km.  

Η επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού all-rounder της Volkswagen έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Μαρτίου ενώ τα πρώτα οχήματα θα βγουν στους δρόμους της Ευρώπης τον Σεπτέμβριο του 2022.

Δείτε το video του carwow…

Πηγή: YouTube/ carwow