VW: PHEV εκδόσεις και για τα νέα Tiguan & Arteon


H γερμανική εταιρία θα διευρύνει την plug-in γκάμα των μοντέλων της με δύο νέα που θα παρουσιαστούν εντός 2020.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/4/2020

Σε συνέχεια της είδησης που είχαμε γράψει για την αύξηση των πωλήσεων του e-up! και του Passat GTE η Volkswagen επιβεβαίωσε και επίσημα την μελλοντική παρουσίαση δύο νέων PHEV. Τα οποία θα χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη plug-in υβριδική διάταξη που έχουμε δει ήδη στα Cupra Leon, Skoda Octavia RS iV και οσονούπω στο Golf GTE.

Η εν λόγω διάταξη συνδυάζει έναν 1.4 TSI των 150 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στην μετάδοση. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 245 PS και η ροπή τα 400 Nm, τιμές που πιθανότατα θα δούμε και στις αντίστοιχες εκδόσεις των Tiguan και Arteon.

Εννοείται πως θα υπάρχει και δυνατότητα κίνησης με μηδενική εκπομπή ρύπων με την μπαταρία των 13 kWh να διασφαλίζει μια μέγιστη απόστασης ηλεκτροκίνησης για έως περίπου 60 km. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν οι facelift επεμβάσεις με τον PHEV χαρακτήρα να σηματοδοτούν τα σχετικά λογότυπα και λεπτομέρειες.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως η Volkswagen θα διαθέτει και μια κορυφαία plug-in υβριδική έκδοση με το Touareg που θα συνδυάζει έναν τρίλιτρο V6 TSI με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 PS. Έτσι, η συνολική ισχύς θα ανεβαίνει στα 462 PS με την ροπή στα 700 Nm. Όσο αφορά στην μπαταρία αυτή θα είναι λίγο μεγαλύτερη στις 14,1 kWh για να προσφέρει ηλεκτροκίνηση σε ταχύτητες έως 140 km/h και για απόσταση περίπου 50 km.