Χαβιέρ Μιλέι: Αυτό είναι το sport αυτοκίνητο που οδηγεί ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής


Ο εκκεντρικός Χαβιέρ Μιλέι δεν θα μπορούσε να είχε επιλέξει ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο για να βάλει στο γκαράζ του.

  • ΦΩΤΟ: JAVIER MILEI YOUTUBE, PEUGEOT
  • 23/11/2023

Και ξαφνικά το ονοματεπώνυμο «Χαβιέρ Μιλέι» κάνει τον γύρο του κόσμου. Η εκλογή του νέου Προέδρου της Αργεντινής έγινε πρώτη είδηση λόγω της εκκεντρικής συμπεριφοράς του, των αντισυμβατικών του θέσεων αλλά και της «πιπεράτης» φρασεολογίας που χρησιμοποιεί στις τοποθετήσεις του. Μέχρι με αλισοπρίονο εμφανίστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση υποσχόμενος δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της χώρας.

Ο γνωστός με το προσωνύμιο «Περούκας» (el Peluca) κέρδισε τις εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή με ποσοστό 55,7% και πλέον κρατάει στα χέρια του το μέλλον τής τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στη Λατινική Αμερική.

Με αυτή την αφορμή ψάξαμε λεπτομέρειες για τη σχέση του με τα αυτοκίνητα και τα μοντέλα που έχει βάλει στο γκαράζ του. Και σε αυτή την περίπτωση ο Μιλέι δείχνει «αντισυμβατικός» αφού σύμφωνα με τη δήλωση των περουσιακών του στοιχείων που παρουσιάζουν οι πολιτικοί στην Αργεντινή (κάτι αντίστοιχο με το δικό μας Πόθεν Έσχες), έχει στην κατοχή του ένα ΙΧ και ένα επαγγελματικό.

Το πρώτο είναι μία από τις πιο απρόσμενες δημιουργίες που έχει παρουσιάσει η Peugeot. Το 2009 οι Γάλλοι αποκάλυψαν στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το RCZ με το οποίο θέλησαν να ξεφύγουν από την εικόνα των οικογενειακών οχημάτων και να αναδείξουν την ιστορία τους στο motorsport.

Η ανάπτυξή του RCZ έγινε στο δάπεδο του 308 όμως απέκτησε μεγαλύτερο πλάτος και αυξημένα μετατρόχια εμπρός - πίσω, χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κέντρο βάρους, πρόσθεσαν πόντους στην οδική του συμπεριφορά. Όταν παρουσιάστηκε προσφερόταν με δύο υπερτροφοδοτούμενα σύνολα 1,6 λίτρων ΤΗΡ με 200 και 156 ίππους αντίστοιχα, καθώς και με έναν 2λιτρο τούρμποντίζελ HDI με 163 ίππους.

Λόγω της σχεδιαστικής του γραμμής θεωρήθηκε από πολλούς ως η «αυτοκινητιστική απάντηση» της Peugeot στο Audi TT και εξαρχής δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο, η εμπορική του πορεία δεν έμελλε να είναι αυτή που υπολόγιζαν αρχικά. Τον Σεπτέμβριο του 2015 σταμάτησε η παραγωγή του εξαιτίας της μικρής ζήτησης γι’ αυτό.

Στη Αργεντινή ταξινομήθηκαν 650 μονάδες το 2013 και μία από αυτές ήρθε στην κατοχή του Χαβιέρ Μιλέι. Μαζί με ένα βαν Mercedes-Benz Sprinter του 2015 είναι τα δύο οχήματα που δηλώνει ο νέος πρόεδρος στα περουσιακά του στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Giorgia Meloni: Αυτό το αυτοκίνητο οδηγεί η νικήτρια των ιταλικών εκλογών

Έλληνας Υπουργός μέσα στο Citroen Ami – Δείτε ποιος είναι

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Lambo, Ferrari και πάθος για την ταχύτητα