«Χαμένοι» βγήκαν οι κλέφτες του ρολογιού του Charles Leclerc


Το κατά παραγγελία Richard Mille ρολόι του Charles Leclerc πουλήθηκε στη μαύρη αγορά για μόλις 200.000 δολ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 30/7/2022

Ο CharlesLeclerc έπεσε θύμα ληστείας πριν λίγους μήνες στην Ιταλία, συγκεκριμένα στην περιοχή Viareggio. Ο οδηγός της Ferrari, κατά τη διάρκεια βραδινής εξόδου του στην περιοχή, έβγαλε φωτογραφίες με κάποιους fans, με τους ληστές να αρπάζουν την ευκαιρία -και το Richard Mille ρολόι-, παίρνοντας στην κατοχή τους ένα απόκτημα αξίας.

Η τοπική αστυνομία ξεκίνησε άμεσα την έρευνα για την εύρεση του ρολογιού, που επρόκειτο για το Richard Mille RM 67-02 Charles Leclerc Prototype, ένα πλήρως εξατομικευμένο Richard Mille κομμάτι, που φέρει το όνομα του Leclerc χαραγμένο, όπως και τη σημαία του Πριγκιπάτου του Μονακό, τον τόπο γέννησής του.

Παρόλο που η ακριβής αξία δεν είναι γνωστή, εξαιτίας της μοναδικότητάς του, πηγές αναφέρουν ότι το κόστος του ρολογιού κυμαίνεται από 350.000 έως και 500.000 δολ. 

Το Richard Mille του Leclerc επανεμφανίστηκε πρόσφατα στην Ισπανία, όπου και πωλήθηκε στη μαύρη αγορά για μόλις 200.000 δολ. Οι Ελβετοί ωρολογοποιοί φροντίζουν να αναγράφεται σε κάθε ρολόι ένας μοναδικός σειριακός αριθμός, πράγμα που καθιστά την παράνομη πώλησή τους εξαιρετικά δύσκολη. Οι δράστες φαίνεται να μη γνώριζαν για τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου κομματιού.