Χάνει την τετρακίνηση το Dacia Duster;


Το νέο Dacia Duster θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και ίσως να μην έχει τετρακίνητες εκδόσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: DACIA
  • 22/10/2020

Τα καλά νέα είναι πως η νέα γενιά Duster δεν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το 2023. Και τα λέμε καλά νέα διότι αν ισχύσουν οι φήμες που κυκλοφορούν τότε το ιδιαίτερα δημοφιλές SUV της Dacia θα κυκλοφορήσει μόνο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Αυτή η εικασία βασίζεται στο γεγονός πως το νέο Duster θα έχει την πλατφόρμα CMF-B και την ίδια αρχιτεκτονική που συναντάμε στα ολοκαίνουργια Sandero και Logan. Την είδηση πως η νέα γενιά του μοντέλου θα βασίζεται στην εν λόγω πλατφόρμα δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό L’Argus.

Αυτό που προβληματίζει είναι πως αυτή η πλατφόρμα δεν υποστηρίζει κανένα σύστημα τετρακίνησης αφήνοντας να δημιουργηθούν φήμες πως το νέο Duster θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο. Κάτι που δεν θα ευχόταν κανείς που βρίσκει λύσε σε ένα από τα φτηνότερα 4x4 της αγοράς, με μεγάλους χώρους και πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες.

Μία λύση που θα ωφελούσε τον υποψήφιο αγοραστή θα ήταν να χρησιμοποιηθεί η πιο προηγμένη πλατφόρμα CMF-C/D που χρησιμοποιείται ήδη στις τετρακίνητες εκδόσεις των Renault Kadjar, Nissan Qashqai κ.α. Ωστόσο, υπάρχει θέμα κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει αυτή την πλατφόρμα η γραμμή παραγωγής της Dacia στο εργοστάσιο στο Pitesti της Ρουμανίας. Όπως και να έχει ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί η λύση διότι τα φτηνά τετρακίνητα σπανίζουν πλέον.

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγούμε τα Dacia Duster BluedCi 115 PS 4WD και Suzuki Jimny 1.5 VVT 102 PS

Suzuki Jimny vs Dacia Duster: Μια επική μάχη με έναν απρόσμενο νικητή