Χωρίς οδηγό το πρώτο αυτοκίνητο της Apple


Πλήρως αυτόνομο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Apple την κατασκευή του οποίου θα αναλάβει o όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών της Hyundai.

  • 4/2/2021

Νέα στοιχεία σχετικά με τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου της Apple ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του αμερικανικού κολοσσού.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, λοιπόν, η εμπλοκή του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών της Hyundai στο όλο εγχείρημα με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν το περίφημο αυτοκίνητο της Apple να κατασκευάζεται επί αμερικανικού εδάφους και μάλιστα σε εγκαταστάσεις της KIA.

Μια ακόμα επιβεβαίωση των όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα σχετίζεται με την τεχνολογία που θα φέρει το Apple Car.

Δεν μιλάμε για την κίνηση του αυτοκινήτου με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά κυρίως για την ικανότητά του να κινείται ακόμα και χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το εσωτερικό του τεχνολογικού κολοσσού, το αυτοκίνητο που θα φέρει την υπογραφή των Αμερικανών θα είναι πλήρως αυτόνομο διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνολογία για τον σκοπό αυτό, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software.

Αυτό σημαίνει ότι το πέρασμα του αυτοκινήτου στην παραγωγή θα καθυστερήσει. Όχι μόνον γιατί η Apple ή συνεργαζόμενοι προμηθευτές της δεν πρόκειται να είναι έτοιμοι για το γεγονός αυτό, αλλά κυρίως γιατί η εμπορική διάθεση ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου απαιτεί αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει την κίνηση οχημάτων σε δημόσιους δρόμους.    

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τοποθετούν το λανσάρισμα του αυτοκινήτου το 2025, χρόνος αρκετός ώστε να ωριμάσουν τόσο η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης όσο και εκείνη της ηλεκτροκίνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο είναι το βρώμικο μυστικό της Tesla;