Από την Κορέα το αυτοκίνητο της Apple;


Το αυτοκίνητο της Apple επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας και μαζί με αυτό η φήμη ότι ο όμιλος Hyundai-KIA είναι o εκλεκτός που θα αναλάβει την υλοποίησή του.

  • 21/1/2021

Το σίριαλ της δημιουργίας του περίφημου αυτοκινήτου της Apple συνεχίζεται με τη συμμετοχή νέων πρωταγωνιστών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, η αμερικανική φίρμα δεν πρόκειται να εμπλακεί ενεργά στην κατασκευή του αυτοκινήτου, αναζητώντας για τον σκοπό αυτόν έναν «παραδοσιακό» παίκτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος θα κληθεί να υλοποιήσει το τετράτροχο όραμα της Apple.

Φήμες, λοιπόν, που μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν θέλουν τον τεχνολογικό κολοσσό να έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai-KIA και τους Κορεάτες να αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο της κατασκευής ενός αυτοκινήτου που οφείλει να δείξει τον δρόμο για το μέλλον.

To αυτοκίνητο της Apple θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο με τους Αμερικανούς να αναζητούν ήδη τη… φόρμουλα που θα τους εξασφαλίσει ένα σαφές προβάδισμα στο κομμάτι του κόστους και της αυτονομίας, ενώ βέβαιη θεωρείται και η ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Ένα ακόμα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το πότε. Γνωρίζοντας ότι η εξέλιξη ενός αυτοκινήτου από λευκό χαρτί δεν είναι μια εύκολη υπόθεση απαιτώντας πολύ χρόνο και πολύ χρήμα, η άποψη ότι το «Apple Car» θα βρίσκεται κοντά μας το 2024 φαντάζει ως επικρατέστερη.

Με δεδομένο ωστόσο ότι η αμερικανική φίρμα έχει την οικονομική και όχι μόνο δυνατότητα να επιταχύνει τις διαδικασίες, δεν μοιάζει ιδιαίτερα απίθανο το σενάριο που τοποθετεί την πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου -έστω και σε πρωτότυπη μορφή- μέσα στην επόμενη χρονιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο της Apple πρόκειται να μας απασχολήσει στο μέλλον, επιταχύνοντας τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα νέο οικοσύστημα και ένα ανταγωνιστικότερο περιβάλλον.  

Διαβάστε ακόμα:

Η Apple προχωράει στην παραγωγή αυτοκινήτου

Όταν ο Elon Musk... δειγμάτιζε την Tesla στην Apple