Υποχρεωτικό το POS στα ταξί – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι, αυτό είναι το πρόστιμο


Μετά από αρκετές αναβολές, τα τερματικά POS γίνονται υποχρεωτικά και στα ταξί. Αυτό το πρόστιμο θα πληρώσουν όσοι οδηγοί δεν δεχθούν πληρωμές με τραπεζική κάρτα.

  • 29/3/2024

Μετά από δύο παρατάσεις που δόθηκαν από το Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 γίνεται υποχρεωτική η χρήση του POS στα ταξί και σε 34 ακόμη επαγγελματικούς κλάδους (ΚΑΔ), μεταξύ των οποίων οι λαϊκές αγορές, τα περίπτερα, τα ψιλικατζίδικα, τα ΙΕΚ, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Αυτό σημαίνει ότι από την νέα εβδομάδα όσοι επιβάτες επιθυμούν να πληρώσουν με τραπεζική κάρτα και ο οδηγός του ταξί δεν τη δεχθεί, τότε μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελία με το πρόστιμο να φτάνει τα 1.500 €!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βαρύ πρόστιμο θα κληθούν να πληρώσουν και όσοι δεν έχουν δηλώσει επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα γίνεται η αποδοχή των συναλλαγών με POS. Σε αυτή την περίπτωση η «καμπάνα» ανέρχεται σε 1.000 € ενώ η καθυστερημένη δήλωση του λογαριασμού έχει πρόστιμο 100 €.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείου Οικονομικών είναι έτοιμο από τη Δευτέρα να πραγματοποιήσει σαρωτικούς στην αγορά με κοινά συνεργεία της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να εντοπιστούν οι επαγγελματίες που δεν έχουν εγκαταστήσει τερματικό POS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγός ταξί συνελήφθη επειδή πάτησε και σκότωσε περιστέρι με το αυτοκίνητο

Έρευνα: Ποια αντικείμενα ξεχνούν πιο συχνά οι επιβάτες στα ταξί

Ταξιτζής ποστάρει καθημερινά τις εισπράξεις του και έχει προκαλέσει την οργή των συναδέλφων του