Tesla: Κανένα νέο μοντέλο το 2022


Η Tesla δεν θα φέρει στην αγορά τα Cybertruck, Roadster και Semi μέσα στο 2022. Η εξέλιξη των πολυαναμενόμενων νέων μοντέλων της θα συνεχιστεί φέτος, αλλά η παραγωγή τους πάει ακόμα πιο πίσω.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/1/2022

Όπως δήλωσε ο CEO της Tesla, Elon Musk, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης η Tesla δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο μοντέλο το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι τα Cybertruck, Semi και Roadster θα καθυστερήσουν και πάλι. Αποκάλυψε ότι τη φετινή χρονιά η Tesla θα δώσει προτεραιότητα στην τεχνολογία της πλήρους αυτόνομης οδήγηση που θα είναι «καλύτερη από έναν άνθρωπο».

Ο Elon Musk αποκάλυψε επίσης πως η αμερικάνικη εταιρεία δεν εργάζεται επί του παρόντος πάνω στο EV των 25.000 δολαρίων που ανακοίνωσε το 2020. Ο Musk τόνισε ότι η εταιρεία του θα είναι πλήρως εστιασμένη στο πακέτο Full Self-Driving και είπε ότι περιμένει «να κάνει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση πιο ασφαλή από έναν άνθρωπο φέτος».

Η Tesla πούλησε σχεδόν ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως το 2021, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε νέα μοντέλα για φέτος. Ο Elon Musk δήλωσε ότι οι πελάτες που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις για τα Cybertruck, Roadster και Semi και που όλα έχουν χάσει κατά πολύ τις προγραμματισμένες ημερομηνίες παραγωγής τους θα πρέπει να περιμένουν ακόμη περισσότερο για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τα οχήματα.

«Δοκιμάζουμε τις δυνατότητες της αυτόνομης οδήγησης. Δεν παρουσιάζουμε κανένα νέο μοντέλο φέτος», είπε χαρακτηριστικά ο Elon Musk. «Θα εξελίσσουμε, ωστόσο, συνεχώς πολλή μηχανολογία και τα εργαλεία για να δημιουργήσουμε αυτά τα οχήματα. Πρόκειται για τα Cybertruck, Semi, Roadster, Optimus (το οποίο είναι ένα ρομπότ) και θα είμαστε έτοιμοι να τα φέρουμε στην παραγωγή ελπίζουμε το επόμενο έτος».

Μιλώντας για μοντέλα με πιο προσιτές τιμές, ο Musk έριξε επίσης φως στο αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται Model 2. «Αυτήν τη στιγμή δεν εργαζόμαστε πάνω στο αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων». «Έχουμε πάρα πολλά στο πιάτο μας τώρα, ειλικρινά, αλλά κάποια στιγμή θα υπάρξει χρόνος.»

Τέλος, ο Elon Musk εξήγησε ότι η προτεραιότητα της Tesla είναι η εισαγωγή τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης αντί για την επέκταση της σειράς μοντέλων και ότι το Full Self-Driving θα είναι ο κύριος μοχλός κερδών για την εταιρεία.