2023 Maserati GranTurismo Folgore: Το EV των 1.200 PS (video)


Η νέα Maserati GranTurismo Folgore παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου του Monterey και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023, με την εταιρεία να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / VIDEO: MASERATI
  • 2/9/2022

Η Maserati παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου του Monterey, με την GranTurismo Folgore να έχει γίνει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα του 2023.

Οι ειδικοί της Maserati δημιούργησαν ένα video σε μορφή review, δίνοντας στο κοινό μία πρώτη γεύση του νέου μοντέλου, μιλώντας για τα κύρια σημεία του και τη φιλοσοφία πίσω από την ηλεκτρική Maserati GranTurismo Folgore

Η Maserati είναι, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος επικοινωνιώνMaria Conti, η πρώτη ιταλική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων που παρουσιάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Ο Klaus Busse, επικεφαλής σχεδιασμού, εξήγησε την προέλευση της ονομασίας του μοντέλου, με το «Folgore» να αποτελεί μέρος της ονομασίας όλων των μελλοντικών EV της εταιρείας.

Το μοντέλο φέρει μία μπαταρία που προσφέρει ταχύτατη φόρτιση, με το GranTurismo Folgore να έχει τη δυνατότητα να ανακτά περίπου 100 km αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά, μέσω του υπεργρήγορου συστήματος φόρτισης.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το νέο EV της Maserati κάνει τα 0-100 σε μόλις 2,7 sec, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 320 km/h. Το «τραγούδισμα» της Folgore δε λείπει, παρόλο που πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με τους σχεδιαστές των προηγούμενων, μη-ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, να έχουν σχεδιάσει και τους ήχους του συγκεκριμένου.

Η Maserati δεν έχει επισημοποιήσει ακόμα τις τεχνικές λεπτομέρειες του κινητήρα και της μπαταρίας, όμως φήμες θέλουν τη 2023 Maserati GranTurismo Folgore να φέρει 3 ηλεκτροκινητήρες, που θα προσφέρουν ισχύ άνω των 1.200 PS.

Δείτε το πρώτο video: