Abarth: Νέα μοντέλα 500e και 500e Turismo για την αμιγώς ηλεκτρική σειρά (photos)


Διαθέσιμα σε εκδόσεις hatchback και cabrio - Το καλοκαίρι «ανοίγουν» οι παραγγελίες στην ελληνική αγορά.

  • 8/5/2023

Η νέα εποχή της Abarth συνεχίζεται. Η γκάμα του «Σκορπιού» επεκτείνεται με την αμιγώς ηλεκτρική σειρά Abarth 500e. Τα δύο μοντέλα, 500e και 500e Turismo, είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις hatchback και cabrio.

Μετά την έκδοση λανσαρίσματος «Scorpionissima» σε 1.949 «αντίγραφα», η οποία εξαντλήθηκε μετά από λίγες εβδομάδες, η Abarth έφερε τις δύο νέες προσθήκες στην οικογένεια του «Σκορπιού». Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται στην ελληνική αγορά το άνοιγμα των παραγγελιών τους και τότε θα γίνουν γνωστές και οι τιμές τους.

Συνδυάζοντας επιδόσεις, ηλεκτρική ισχύ, στυλ και έναν νέο δυνατό ήχο, ο νέος «Σκορπιός» είναι ταχύτερος από την έκδοση βενζίνης. Στην πραγματικότητα είναι έως και 1,5 sec. ταχύτερος στις ρεπρίζ μέχρι τα 100 km/h από την βενζινοκίνητη έκδοση του. Επιπλέον, το νέο Abarth 500e προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και δυναμική οδήγησης, με ταχύτερη απόκριση, καλύτερη είσοδο στις στροφές και υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές και στην έξοδο.

Η σειρά Abarth 500e είναι εξοπλισμένη με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 42 kWh, που προσφέρει αυτονομία έως 265 km και δυνατότητα φόρτισης έως και 85 kW σε συνεχές ρεύμα (DC). Με 5 λεπτά φόρτισης εξασφαλίζεται αυτονομία περίπου 40 km, ενώ η γρήγορη φόρτιση φτάνει το 80% της εμβέλειας σε μόλις 35 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ανακοινώθηκαν από την Abarth τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν την ισχύ και τη ροπή του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου ούτε και τις επιδόσεις.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε χρώματα, τόσο για το 500e όσο και για το 500e Turismo: Antidote White, Venom Black, Adrenaline Red, συν τα ολοκαίνουργια Acid Green και Poison Blue.

Νέο Abarth 500e: Ξεχωριστή σχεδίαση

Το νέο Abarth 500e σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στη νέα της εποχή και προσφέρει επιδόσεις και χαρακτήρα χάρη στα νέα σχεδιαστικά στοιχεία και τις σπορ λεπτομέρειες. Ο σπορ χαρακτήρας πιστοποιείται από τη νέα επιγραφή Abarth σε σκούρο γκρι τιτάνιο. Οι ζάντες αλουμινίου 17" με νέα ειδική σχεδίαση δίνουν επίσης στο νέο Abarth μια ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση, μαζί με τις αποκλειστικές σπορ γραμμές των πλευρικών μαρσπιέ, το Cool White εμπρός σπόϊλερ του προφυλακτήρα, τα ένθετα του πίσω διαχύτη και τα νέα καπάκια καθρεπτών σε Matt Grey.

Ο σπορ χαρακτήρας βρίσκει επίσης την πληρέστερη έκφρασή του στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με τον σκούρο διάκοσμο, τα σπορ καθίσματα με τις «ρίγες Σκορπιού» ανάγλυφες στο ύφασμα και τη σπορ διπλή ραφή και το τιμόνι σε μαύρο βινύλιο.

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχουν 2 οθόνες: το σύστημα ψυχαγωγίας με μια ευρεία οθόνη αφής 10,25" - το Uconnect radio NAV - με τις νέες σελίδες επιδόσεων και ένα καντράν με οθόνη TFT 7” με ειδικά γραφικά Abarth που διατίθενται ως στάνταρ. Οι σελίδες επιδόσεων έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το νέο ηλεκτρικό Abarth και επιτρέπουν στους πελάτες να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους καθώς οδηγούν.

Το νέο Abarth 500e έρχεται με έναν συγκεκριμένο ήχο που αναπαράγει έναν τόνο ηλεκτρικής κιθάρας μέσα στην καμπίνα κάθε φορά που το αυτοκίνητο ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται. Επίσης και το AVAS αποκτά ένα συγκεκριμένο «ήχο Abarth», έναν αναγνωρίσιμο ήχο για τους θαυμαστές της Abarth.

Το νέο 500e καταφέρνει επίσης να συνδυάσει τον καθαρό σπορ χαρακτήρα του «Σκορπιού» με τα τυπικά συστατικά της οδήγησης ενός cabrio αυτοκινήτου.

Νέο Abarth 500e Turismo: Σπορ και στιλάτο

Το Turismo βρίσκεται στην κορυφή της νέας σειράς. Το εξωτερικό εμπλουτίζεται με αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου γκρι τιτανίου 18 ιντσών με διαμαντέ φινίρισμα, οι οποίες συνδυάζουν τη μοντέρνα σχεδίαση με την κομψότητα.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το Alcantara, που προσφέρει μια σκούρα σπορ εμφάνιση και όμορφη αίσθηση αφής. Το δερμάτινο/Alcantara τιμόνι και η ανάγλυφη όψη του ταμπλό Alcantara δίνουν επίσης μια σπορ πινελιά και μια premium αίσθηση.

Τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένο προσκέφαλο φέρνουν το Acid-Green Scorpion σήμα στο εσωτερικό και οι σπορ διπλές ραφές παρέχουν οπτική συνέχεια από τα καθίσματα μέχρι τα πάνελ των θυρών.

Η γεννήτρια ήχου Abarth συνοδεύει κάθε διαδρομή με το 500e Turismo. Αυτό είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό του «Turismo» που αναδεικνύει την απόδοση του κινητήρα, αναπαράγοντας πιστά τον ήχο ενός βενζινοκινητήρα Abarth με τη διάσημη εξάτμιση της Record Monza. Επιπλέον, το νέο Abarth 500e Turismo διαθέτει ένα σύνολο λειτουργιών άνεσης, τεχνολογίας και ασφάλειας, όπως θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ασύρματη βάση φόρτισης, κάμερα οπισθοπορείας και προειδοποίηση τυφλού σημείου. Συν τοις άλλοις, εξοπλίζεται και με ηχοσύστημα JBL premium με ενισχυτή 320 Watt.

Οδηγικά προφίλ

Τόσο στο Abarth 500e όσο και στο 500e Turismo, διατίθενται τρία Drive Modes που εστιάζουν στην απόδοση - Turismo, Scorpion Street και Scorpion Track.

Η λειτουργία Turismo επιτρέπει πιο ομαλή επιτάχυνση και χαμηλότερη ισχύ. Η Scorpion Street προσφέρει κορυφαία απόδοση μεγιστοποιώντας παράλληλα το αναγεννητικό φρενάρισμα. Αμφότερες, συνδυάζονται με λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ. Τέλος, η λειτουργία Scorpion Track έχει σχεδιαστεί για όσους αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις χωρίς τη λειτουργία One Pedal Driving.