Αλλαγή σελίδας για τη Mercedes: Τέλος στην ονομασία EQ - Ποιος ο λόγος


Η Mercedes βρίσκεται ενώπιον της απόφασης να αφαιρέσει την ονομασία EQ από την γκάμα της, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως θα πάψει να πουλά ηλεκτρικά οχήματα - το ακριβώς αντίθετο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/1/2023

Το 2016 εντάχθηκε στην γκάμα της Mercedes η επωνυμία EQ, που συνόδευε και ξεχώριζε τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας. 

Το πρώτο μοντέλο με αυτήν την ονομασία κατέφθασε το 2019, αλλά φαίνεται πως μόλις πέντε χρόνια μετά, το EQ θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτό αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η γερμανική Handelsblatt, που τονίζει πως το EQ θα πάψει να κοσμεί τα BEV της Mercedes αρχής γενομένης από το 2024

Μία εκ των πηγών που συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο αναφέρει πως η Mercedes προχωρά σε αυτήν την απόφαση καθώς δεν θα χρειάζεται πια ένα ειδικό παρακλάδι εντός της για να ξεχωρίζει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, μιας και σύντομα θα πάψει να παράγει αυτοκίνητα με ΜΕΚ. 

Μάλιστα, θεωρείται δεδομένο πως το EQ θα «πεθάνει», απλώς τώρα μένει να ανακοινωθεί κι επίσημα.

Επιπλέον, μία άλλη πηγή υπογραμμίζει πως το τέλος του ονόματος EQ θα έρθει όταν οι πωλήσεις των BEV της Mercedes ξεπεράσουν εκείνες των οχημάτων με θερμικούςκινητήρες

Σε δήλωσή του στο The Verge, ο Jan Weber, εκπρόσωπος της Mercedes-Benz, σχολίασε σχετικά:

«Με μοντέλα EQ, απευθυνόμαστε σε πελάτες που έχουν ανάγκη να δουν πρόοδο και καινοτομία στον χώρο της ηλεκτρικής κινητικότητας. Έχοντας ως στόχο να γίνουμε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα ως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, θα προσαρμόσουμε την θέση των οχημάτων μας και θα χρησιμοποιούμε το εν λόγω όνομα με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, αλλά είναι ακόμα νωρίς για περαιτέρω λεπτομέρειες.»

Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας χωρίς το EQ θα είναι η G-Class, που θα βγει στους δρόμους το 2024, την ίδια χρονιά που θα κάνει το ντεμπούτο της και η νέα αρχιτεκτονική MMA για τα αμιγώς ηλεκτρικά της οχήματα.

Κι ενώ η ονομασία EQ θα πάψει να σηματοδοτεί τα EV των Γερμανών, το EQ ως παρουσία δεν θα χαθεί, καθώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως επωνυμία για το τεχνολογικό παρακλάδι της μάρκας, το οποίο θα ειδικεύεται σε αξεσουάρ και υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.