Αναβολή ενός έτους για το λανσάρισμα του πρώτου EV της Bentley


Το 2026 τελικά - και όχι το 2025 - θα κυκλοφορήσει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley, που αναμένεται να φτάνει τα 100 km/h σε 1,5 sec!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/8/2022

Υπομονή για άλλον ένα χρόνο επιπλέον θα πρέπει να κάνουν όσοι περιμένουν να δουν το πρώτο - και… μυστηριώδες - ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley.

Όπως τόνισε ο CEO της εταιρίας, Adrian Hallmark στο Automotive News Europe, το παρθενικό EV θα κυκλοφορήσει τελικά το 2026 και όχι το 2025 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η καθυστέρηση, πάντως, θα είναι «θέμα μηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Hallmark δεν εξήγησε την αιτία της αλλαγής πλάνων και διέψευσε ότι σχετίζεται με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στον Όμιλο Volkswagen, στον οποίο ανήκει η Bentley, με το software CARIAD για την ηλεκτροκίνηση. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η καθυστέρηση ήταν ένας από τους βασικούς – αν όχι ο βασικότερος – λόγους για την αποπομπή του CEO του ομίλου VAG, Herbert Diess.

Τα «αποκαλυπτήρια», πάντως, του νέου μοντέλου της Bentley θα γίνουν κανονικά το 2025, όπως είναι προγραμματισμένο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Beyond 100» της εταιρίας, σύμφωνα με το οποίο θα λανσάρεται ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο (5 στο σύνολο).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία αιτία για την αναβολή της πρεμιέρας είναι η «υπερβολικά επιβαρυντική διαδικασία» που χρειάζεται για να παραχθεί ένα EV από την Bentley, καθώς θα πρέπει να γίνουν εργασίες ανάπτυξης και δημιουργίας που ουδέποτε πριν είχαν πραγματοποιηθεί.

Οσο για το πώς θα είναι το πολυαναμενόμενο όχημα; Συγκεκριμένα στοιχεία δεν υπάρχουν, αλλά αναμένεται να είναι coupe και θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 1,5 sec!