Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για το Delorean Alpha5


Όποιος θέλει, μπορεί να εξασφαλίσει ένα αντίγραφο του εντυπωσιακού ηλεκτρικού αυτοκίνητου, αλλά… και να το πουλήσει σε άλλο ενδιαφερόμενο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 3/2/2023

Όσοι περίμεναν, εδώ και μήνες, να μπουν σε λίστα αναμονής για την απόκτηση του Delorean Alpha5, πλέον έχουν τη δυνατότητα να το προπαραγγείλουν.

Η παραγωγή του 4θυρου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου αναμένεται να αρχίσει το 2024, ωστόσο είναι εφικτό να γίνει κράτηση για ένα από τα μόλις 9.531 αντίγραφα που θα παραχθούν.

Το εντυπωσιακό EV θα προσφέρει αυτονομία που υπερβαίνει τα 480 km σύμφωνα με την εταιρεία, με την μπαταρία του να έχει εκτιμώμενη ενεργειακή χωρητικότητα μεγαλύτερη των 100 kWh. Θα χρειάζεται 2,99 sec. για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 97 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 249 km/h.

Ωστόσο, η απόκτηση ενός τέτοιου ιδιαίτερου αυτοκινήτου, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23, δε θα μπορούσε να είναι μια απλή διαδικασία. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρία βήματα που ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει, βάζοντας εξαρχής το χέρι στην τσέπη.

Στο πρώτο βήμα, απαιτείται η εγγραφή στο Alpha Club, πληρώνοντας μια εφάπαξ συνδρομή 81 ευρώ, η οποία εξασφαλίζει τη διά βίου συμμετοχή στο Club αλλά και «μία σειρά από αποκλειστικά προνόμια». Στο επόμενο βήμα, απαιτούνται σχεδόν 2.300 ευρώ, ώστε να διασφαλιστεί ένας τυχαίος αριθμός παραγωγής για το μοντέλο, ο οποίος εξασφαλίζει την κράτηση. Κάποια στιγμή, θα υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης για όποιον το επιθυμεί, η οποία κοστίζει 4.600 ευρώ.

Το τρίτο βήμα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να μεταφέρει, ανταλλάξει ή ακόμα και να πουλήσει το αντίγραφο που έχει «εξασφαλίσει» σε άλλα μέλη του Alpha Club. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε μέλη που δεν πρόλαβαν να κάνουν προπαραγγελία, να αποκτήσουν, τελικά, ένα Alpha5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρχικά 2.300 ευρώ δεν επιστρέφονται, οπότε όποιος κάνει το συγκεκριμένο βήμα θα πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι θα φτάσει στην αγορά της Alpha5, για την οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τελική τιμή. Φυσικά όσα χρήματα καταβληθούν, θα συμψηφιστούν με την τιμή πώλησης που θα ανακοινωθεί.