Delorean: Επίσημη αποκάλυψη για δύο φουτουριστικά concept (photos)


Δύο νέα concept cars αποκάλυψε η Delorean στο Pebble Beach, το 2024 Alpha5 Plasmatail και το 2040 Omega.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DELOREAN
  • 23/8/2022

Η Delorean, μαζί με την αποκάλυψη του Alpha5, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, με συνοδεία από τα τρία φανταστικά οχήματα του εναλλακτικού χρονικού της εταιρείας, που είχε παρουσιάσει στα τέλη του περασμένου μήνα, λάνσαρε δύο ακόμα concept cars: το 2024 Alpha5 Plasmatail και το 2040 Omega.

2024 Delorean Alpha5 Plasmatail

Το 2024 Alpha5 Plasmatail, δείχνει να βρίσκεται σχετικά κοντά στην παραγωγή, με την εταιρεία να έχει δημιουργήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, που μοιράζεται πολλά στοιχεία με το Alpha5. Τα περισσότερα από τα μέρη του αμαξώματος, όπως και η ηλεκτρική μονάδα ισχύος, είναι ίδια μεταξύ των δύο, όμως το Plasmatail φέρει μία διαφορετική, πιο σπορ οροφή.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία sedan, χωρίς όμως να θυσιάζει τίποτα από το πίσω μέρος του, έχοντας ιδιαίτερα σπορ λουκ. Το κεκλιμένο παρμπρίζ στο πίσω μέρος καλύπτεται από μία αεροτομή, συνέχεια της οροφής, ενώ οι τριπλοί LED προβολείς έχουν αποσπαστεί από το Alpha5. Η Delorean έχει διατηρήσει τις gullwing πόρτες που φέρει και το Alpha5, καθώς αποτελούν πλέον το σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

Δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα φωτογραφίες του εσωτερικού, όμως υποστηρίζεται από την Delorean ότι το Alpha5 Plasmatail έχει την ίδια χωρητικότητα επιβατών στην καμπίνα του με τον πρόγονό του, και διαθέτει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

2040 Delorean Omega Concept

Το δεύτερο μοντέλο, το 2040 Omega, είναι ένα όχημα ιδανικό για διαδρομές εκτός δρόμου, ενώ είναι εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία των Baja αγώνων, και όπως μαρτυρά και η ονομασία του, πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2040. Η Delorean, με το Omega, προσβλέπει να «αποχωρήσει από τον παραδοσιακό σχεδιασμό της αυτοκίνησης», και πράγματι, φαίνεται να τα καταφέρνει, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο φέρει πολλές φουτουριστικές λεπτομέρειες.

Η οροφή του θυμίζει coupe, ενώ φέρει υπερμεγέθη ελαστικά, που είναι ενσωματωμένα με τις ζάντες, αλλά και LED φώτα που διακοσμούν το όχημα, κάνοντας το να μοιάζει ακόμα πιο απόκοσμο και φουτουριστικό. Οι gullwing πόρτες έχουν διατηρηθεί και στο Omega, ενώ η Delorean έχει επιλέξει να μην προσθέσει πλαϊνά παράθυρα στο νέο της μοντέλο. Το πίσω παρμπρίζ θυμίζει αυτό του 2020 Mercedes-Benz Vision AVTR, ενώ κάποια στοιχεία της ανάρτησης είναι εκτεθιμένα.

Και τα δύο μοντέλα έκαναν το ντεμπούτο τους στο Pebble Beach σε μορφή πρωτοτύπου. Με το Alpha5 να παραδίδεται στους αγοραστές του μέσα στο 2024, δεν είναι καθόλου απίθανο το Alpha5 Plasmatail να περάσει στην παραγωγή, αφού φέρει πολλά κοινά στοιχεία και μέρη με το κλασικό Alpha5. Όσο για το Omega, πρόκειται για ένα όχημα σε πολύ πειραματικό στάδιο, που δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα.