Από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο με Nissan Ariya


Τον Μάρτιο του 2023 ο Βρετανός εξερευνητής κ. Chris Ramsey θα προσπαθήσει να διασχίσει περισσότερα από 27.000 km οδηγώντας ένα ειδικά τροποποιημένο Nissan Ariya από τον Μαγνητικό Βορρά ως τον Μαγνητικό Νότο για να δείξει τις ικανότητες ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/5/2022

Ο κ. Chris Ramsey έχει γίνει γνωστός για τις περιπέτειές του στη φύση, για τις εξερευνητικές αποστολές που κάνει σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη μας, όπως και για τις πολύμηνες αποστολές του.

Αυτή τη φορά επέλεξε να κινηθεί από τον Βόρειο Πόλο ως τον Νότιο Πόλο με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα για να δείξει τις ικανότητες αυτών των οχημάτων σε μεγάλα εγχειρήματα αυτού του τύπου αλλά και για να ευαισθητοποιήσει το αγοραστικό κοινό υπέρ των αυτοκινήτων αυτής της τεχνολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Ramsey δημιούργησε μια ομάδα ώστε να φέρει εις πέρας την νέα αποστολή του την οποία ονόμασε «Pole to Pole». Το όχημα με το οποίο θα πραγματοποιήσει το εγχείρημά του θα είναι ένα Nissan Ariya e-4ORCE, ειδικά τροποποιημένο για την περίσταση. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές αλλά σίγουρα θα αφορούν στην ανάρτησή του, στους τροχούς του και σε ενισχύσεις στο αμάξωμά του. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η διαδρομή του θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023 από τον Βόρειο Πόλο και θα καταλήξει στην Ανταρκτική (στον Νότιο Πόλο) μέσω της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής. Το αυτοκίνητο θα συνοδεύει και ένα δεύτερο Ariya, ως όχημα υποστήριξης, το οποίο δεν θα έχει καμία τροποποίηση από το μοντέλο παραγωγής.

Ο κ. Asako Hoshino, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nissan και επικεφαλής Μάρκετινγκ και πωλήσεων παγκοσμίως, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Chris Ramsey και την ομάδα αποστολής “Pole to Pole”. Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV Ariya σάς δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσετε παραπέρα, ευκολότερα και με άνεση. Και με την τεχνολογία ελέγχου e-4ORCE που παρέχει αναβαθμισμένη σταθερότητα και πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες, γνωρίζουμε ότι θα είναι ο τέλειος συνεργάτης για τον Chris και την ομάδα του, στο δύσκολο ηλεκτροκίνητο ταξίδι τους».

Αναφερόμενος στην προσπάθειά του και στο τι πρόκειται να γίνει ο κ. Ramsey είπε: «Αποστολή μας είναι να δείξουμε πόσο συναρπαστικά είναι τα ηλεκτρικά οχήματα, ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν τα πιο σκληρά περιβάλλοντα, από το τσουχτερό κρύο των Πόλων μέχρι τις ζεστές και υγρές ζούγκλες της Νότιας Αμερικής. Είναι αφάνταστο να έχουμε στο πλευρό μας για την εκστρατείας μας έναν τόσο σημαντικό και καινοτόμο παγκόσμιο συνεργάτη όπως η Nissan».