Απολαύστε το Renault R5 Turbo 3E των 385 PS να ντριφτάρει ατελείωτα στην πίστα (video)


Ο ηλεκτρικός απόγονος του εμβληματικού Renault 5 Turbo αποδεικνύεται διασκεδαστικός και προσφέρει άφθονες στιγμές πλαγιολίσθησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: TOP GEAR YOUTUBE / RENAULT
  • 10/4/2023

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια του θρυλικού Renault 5, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το περασμένο φθινόπωρο το Renault R5 Turbo 3E.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό show-car, που έχει σχεδιαστεί για να ντριφτάρει. Με δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, ισχύ 385 PS και ροπή 700 Nm, ο EV απόγονος των δύο εκδόσεων του Renault 5 Turbo χρειάζεται μόλις 3,5 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 km/h.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 42 kWh, αλλά εντάξει, μη ζητάτε στοιχεία αυτονομίας, ιδίως όταν κάποιος βρεθεί μαζί του στην πίστα και δοκιμάσει τις δυνατότητές του.

Αυτό έκαναν, πριν από λίγες μέρες, οι υπεύθυνοι του βρετανικού Top Gear. Πήραν στα χέρια τους το εντυπωσιακό (και οπτικά) ηλεκτρικό όχημα και κατέγραψαν σε video τον απόλυτα διασκεδαστικό χαρακτήρα του.

Και αν για τον επικεφαλής των test drive της βρετανικής έκδοσης, Ollie Marriage, οι υπεύθυνοι της Renault είχαν βάλει… απαγορευτικό στο άγγιγμα του τεράστιου χειρόφρενου, δε συνέβη το ίδιο και με τον τετράκις πρωταθλητή του WTCC, Yvan Muller, ο οποίος βρέθηκε στη συνέχεια μπροστά από το τιμόνι.

Το αποτέλεσμα ήταν διασκεδαστικό, με ελαστικά να «λιώνουν» και άφθονη πλαγιολίσθηση, όπως μπορείτε να δείτε στο video που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του Top Gear στο YouTube.