Βαφτίσια για το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma - Αυτή θα είναι η ονομασία του


Το Ford Puma EV θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες και προς το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της Craiova, στην Πολωνία, δίπλα στη γραμμή του Ford E-Transit Courier.

  • ΦΩΤ.: KOLESA.RU, SH PROSHOTS
  • 8/2/2024

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη τού ανανεωμένου Ford Pumaτο μπλε οβάλ γνωστοποίησε στοιχεία για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία βρίσκεται καθοδόν. Η έλευσή του αναμένεται με αγωνία και ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν εμπνεύσεις ανεξάρτητων σχεδιαστών που προσπαθούν να μαντέψουν τη σχεδίασή του και οι οποίες βασίζονται στα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που έχουν βγει στους δρόμους και κάνουν δοκιμές.

Αρχικά αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και προς το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Craiova, στην Πολωνία, δίπλα στη γραμμή του Ford E-Transit Courier.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar η Ford δήλωσε ότι τα συστήματα κίνησης θα κατασκευάζονται ταυτόχρονα και αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα δούμε παρόμοιες προδιαγραφές. Θυμίζουμε ότι η αυτονομία του E-Transit Courier φτάνει τα 380 km οπότε κάπου εκεί κοντά αναμένεται να είναι και αυτή του EV Puma.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά περιμένουμε και το νέο Puma EV να έχει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 PS και 290 Nm, ενώ η μπαταρία του θα υποστηρίζει DC φόρτιση 100 kW, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται αυτονομία 87 km σε 10 λεπτά και φόρτιση 10%-80% σε λιγότερο από 35 λεπτά.

Η άλλη είδηση που βγήκε είναι ότι το νέο ηλεκτρικό Puma θα έχει την ονομασία Gen-E όπου προφανώς προέρχεται από τις λέξεις Generation και Electric. Το μοντέλο θα είναι η τρίτη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Ford στα επιβατικά μετά τη Mustang Mach-E και το Ford Explorer όπου με το τελευταίο θα μοιράζονται την πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group.

Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό Puma αναμένεται να δανειστεί αρκετά στοιχεία από την Mustang Mach-E, ειδικά στο μπροστινό μέρος όπου ο προφυλακτήρας θα είναι ερμητικά κλειστός (EV γαρ). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρουσίασή του η Ford θα κάνει ένα σημαντικό βήμα στο σχέδιο που είχε ανακοινώσει βάσει του οποίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας όλα τα επιβατικά στη γκάμα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα μοιάζει το νέο Renault Captur μετά το facelift (photos)

M-Sport: Πού θα βελτιωθεί το Ford Puma Rally1 το 2024

Η Ford πατεντάρει ένα νέο σκιάδιο στα αυτοκίνητα που θα σώζει ζωές