Έτσι θα μοιάζει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma (photos)


Ανεξάρτητοι σχεδιαστές δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το 2024 για την επίσημη παρουσίαση και μας δίνουν στο... πιάτο τις πρώτες εικόνες του αμιγώς ηλεκτρικού Ford Puma.

  • 24/9/2023

Μόλις πριν από μερικές ημέρες το Car and Driver σάς παρουσίασε σε ένα αναλυτικό άρθρο όλες τις λεπτομέρειες για την πολυαναμενόμενη ανανέωση του Ford Pumaτο οποίο έχει κλείσει 4ετία στον εμπορικό στίβο και χρειάζεται επειγόντως φρεσκάρισμα για να συνεχίσει το ίδιο επιτυχημένα την πορεία του.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα δούμε για πρώτη φορά στη σειρά και θα βάλει το μοντέλο στη νέα εποχή των μηδενικών ρύπων.

Η αποκάλυψη αναμένεται μέσα στο 2024 ωστόσο οι σχεδιαστές του kolesa.ru είναι γνωστό ότι διακρίνονται για την ανυπομονησία τους και αποφάσισαν να δώσουν εικόνα στο επερχόμενο EV χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες των δοκιμών.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις ψηφιακές απεικονίσεις των designers το Puma διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη σχεδιαστική του γραμμή, η οποία είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει στη κατηγορία του και έχει μάλιστα την υπογραφή του «δικού μας» Γιώργου Σαριδάκη. 

Οι μεγάλες αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος όπου η EV μάσκα της Ford Mustang Mach-E κάνει την εμφάνισή της, ενώ υπάρχουν και νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα που αποκαλύφθηκαν από τον κατασκευαστή μέσω teaser.

Ανάλογες παρεμβάσεις έρχονται και στο πίσω μέρος όπου η συνολική εικόνα είναι αρκετά φρέσκια και τονίζεται -επίσης- από τα νέα φωτιστικά σώματα και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Από εκεί και πέρα οι πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό αναφέρουν ότι θα έχουμε «δανεισμό» συστημάτων από το van E-Transit Courier. Αν επαληθευτούν είναι αρκετά πιθανό το νέο EV Ford Puma να εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 PS που θα το επιταχύνει στο 0-100 km/h σε χρόνο 9 sec.

Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 55 kWh και θα προσφέρει αυτονομία 370 km. Επίσης θα προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC έως 100 kW ενώ το σύστημα θα μπορεί να προσθέσει 87 km αυτονομίας μέσα σε χρόνο 10 λεπτών.