Δείτε για πρώτη φορά το ολοκαίνουριο, ηλεκτρικό Ford Puma (photos)


Το Ford Puma ετοιμάζεται να περάσει στην facelift εποχή του, αποκτώντας για πρώτη φορά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 13/11/2023

Γνωρίζουμε ότι η Ford ετοιμάζεται να ανανεώσει το Puma, δίνοντας στο δημοφιλές B-SUV το απαραίτητο «φρεσκάρισμα» για να ανταπεξέλθει στον έντονο συναγωνισμό της κατηγορίας των supermini.

Εδώ και μήνες οι συνεργάτες μας έχουν συναντήσει σε δύο περιπτώσεις πρωτότυπα των θερμικών εκδόσεών του να δοκιμάζονται, είτε σε «βασική» παραλλαγή είτε στην ST Powershift με τους 170 PS. Ωστόσο, δεν είχαμε στη διάθεσή μας φωτογραφίες από την ολοκαίνουρια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα παρουσιαστεί το 2024.

Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς πλέον μπορούμε να σας προσφέρουμε τις πρώτες λήψεις από το ηλεκτρικό Ford Puma, το οποίο όπως αναμένεται να μοιράζεται το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου E-Transit Courier van, που παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Άλλωστε και τα δύο θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford Otosan στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά για το van, περιμένουμε και το νέο Puma EV να έχει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 PS και 290 Nm, ενώ η μπαταρία του θα υποστηρίζει DC φόρτιση 100 kW, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται αυτονομία 87 km σε 10 λεπτά και φόρτιση 10%-80% σε λιγότερο από 35 λεπτά.

Κατά την παρουσίαση του E-Transit Courier, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει το 2024, δεν αποκαλύφθηκε η ενεργειακή χωρητικότητά της, ωστόσο αναφέρθηκε ότι σε εναλλασσόμενο ρεύμα 11 kW θα χρειάζονται 5,7 ώρες για τη φόρτιση από το 10% έως το 100%.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο του ηλεκτρικού Puma φαίνεται ότι εξελίσσεται, προς το παρόν, από την Ford στη Μεγάλη Βρετανία, κρίνοντας από την πινακίδα, το σήμα αλλά και τη θέση του τιμονιού στη δεξιά πλευρά. Φυσικά είναι σχεδόν πλήρως καλυμμένο με καμουφλάζ, αλλά δεν περιμένουμε σαρωτικές σχεδιαστικές αλλαγές από την υπάρχουσα έκδοση.

Ασφαλώς στο εμπρός τμήμα η μάσκα θα είναι κλειστή ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στον προφυλακτήρα, την ώρα που και τα φωτιστικά σώματα αναμένεται να έχουν διαφοροποιήσεις, τουλάχιστον στα εσωτερικά γραφικά τους. Μικρές τροποποιήσεις περιμένουμε και στο πίσω μέρος, αλλά θα γίνουμε σοφότεροι, συνολικά, όταν υποχωρήσει κάπως το καμουφλάζ, ίσως και στο επόμενο πακέτο φωτογραφιών.

Στο εσωτερικό, η ηλεκτρική έκδοση θα ακολουθήσει τις αναβαθμίσεις των θερμικών παραλλαγών, με νέας σχεδίασης ταμπλό και μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment, το οποίο θα περιλαμβάνει το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων SYNC 4.

H παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Ford Puma αναμένεται εντός του 2024, πιθανότατα την άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Group test: Συγκρίνουμε τα Ford Puma 1.0 EcoBoost 155PS 7DCT και Audi Q2 1.5 TFSI 150PS S-tronic

Δείτε το Ford SuperVan 4.2 των 1.428 PS να συντρίβει κατά 37 sec. το ρεκόρ στο Pikes Peak (video)

Ένας στρατός από Ford Escort και Sierra έρχονται στο φως (video)