BMW i7 M70 xDrive: Αμιγώς ηλεκτρική, «καθαρόαιμη» M με 660 PS (video-photos)


Η ηλεκτρική i7 αποκτά την ισχυρότερη EV έκδοση του ομίλου BMW, διά χειρός του βραχίονα επιδόσεων M της βαυαρικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 17/4/2023

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη «γνωριμία» μας με τηνplug-in hybrid BMW XM Label Red των 748 PS, το ισχυρότερο μοντέλο M που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Πλέον, ας υποδεχθούμε το πιο ισχυρό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ολόκληρου του BMW Group, την BMW i7 M70 xDrive, προϊόν, ασφαλώς, του βραχίονα επιδόσεων M.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, οι Βαυαροί παρουσίασαν την «απλή» αμιγώς ηλεκτρική i7, στην έκδοση xDrive 60, που αποδίδει 544 PS και 745 Nm. Καθόλου άσχημα, θα πει κάποιος. Ωστόσο, εδώ και λίγες ώρες φαντάζει μια «απλή» έκδοση, μπροστά στους 660 PS και τα 1.110 Nm της M70 xDrive, που παρουσιάστηκε πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης (18-27 Απριλίου).

Τετρακίνητη, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και ειδικό πλαίσιο M, η ισχυρότερη ηλεκτρική έκδοση που έχει παρουσιάσει ποτέ η BMW αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό ηλεκτρικής κινητικότητας και απόλυτων επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία οχημάτων. Τα 0-100 km/h έρχονται μόλις σε 3,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Μετά την BMW i4 M50 - του μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της BMW M παγκοσμίως το 2022 - και την BMW iX M60, πρόκειται για το τρίτο μοντέλο επιδόσεων της εταιρείας που διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Dingolfing, μαζί με όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις του πολυτελούς sedan και θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο της Κάτω Βαυαρίας κατασκευάζονται οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες για όλες τις παραλλαγές της i7 που βγαίνουν από τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής.

Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 258 PS, ο πίσω 489 PS και έτσι προκύπτει η συνδυαστική ισχύς των 660 PS και 1.100 Nm όταν είναι ενεργοποιημένο το M Launch Control ή η λειτουργία M Sport Boost. Η ενεργοποίηση του δεύτερου γίνεται από το αριστερό paddle του τιμονιού και συνδυάζεται με ειδικά γραφικά στον πίνακα οργάνων αλλά και μια κατάλληλη ακουστική συνοδεία, σε νότα M Performance.

Εκτός από τις επιδόσεις, δίνεται βάση και στην αποδοτικότητα, με τη χρήση μιας σειράς συστημάτων που σκοπεύουν στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία αξιοποιήσιμης ενεργειακής χωρητικότητας 101,7 kWh προσφέρει αυτονομία που κυμαίνεται από 488 έως 560 km.

Σε ταχυφορτιστή 195 kW, αρκούν 10 λεπτά φόρτισης για αυτονομία 170 km. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το νέο drive mode «Max Range», που αυξάνει στο μέγιστο την αυτονομία, περιορίζοντας, μεταξύ άλλων, την τελική ταχύτητα στα 90 km/h.

Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση φροντίζει για το απόλυτο κράτημα σε συνθήκες πολύ γρήγορης οδήγησης αλλά και για την παρεχόμενη άνεση στους επιβάτες, ενώ οι ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών διαθέτουν ειδική αεροδυναμική σχεδίαση.

Ο «αγωνιστικός» χαρακτήρας της i7 M70 xDrive τονίζεται συγκεκριμένα M χαρακτηριστικά, όπως η ειδική σχεδίαση της μάσκας με το φωτιζόμενο περίγραμμα των «νεφρών», οι πλαϊνοί καθρέφτες, τα ειδικά ένθετα στον πίσω προφυλακτήρα, τα λογότυπα M σε διάφορα σημεία, ακόμα και η νέα, ειδική, διαθέσιμη διχρωμία BMW Individual.

Ασφαλώς, διατηρούνται όλες οι πολυτέλειες που προσφέρει η i7, όπως η μοναδική οθόνη BMW Theatre Screen, ενώ υπάρχουν και ειδικές «λεπτομέρειες» εξοπλισμού M, όπως τα φωτιζόμενα μαρσπιέ των θυρών, η δερμάτινη επένδυση, το δερμάτινο τιμόνι και το ειδικό περιεχόμενο M στην κυρτή οθόνη.

Η BMW i7 M70 xDrive είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας που διαθέτει την ενημερωμένη έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με QuickSelect και το λειτουργικό σύστημα 8.5, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του σε μοντέλο σειράς της μάρκας. Η πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες γίνεται άμεσα, χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση σε κάποιο υπομενού.