Βραβείο σχεδιασμού για το Toyota Compact Cruiser EV


Το ιδιαίτερο στυλ του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Compact Cruiser EV της Toyota εκτιμήθηκε από την αντίστοιχη επιτροπή του ιταλικού περιοδικού «Auto&Design» η οποία του απένειμε το βραβείο «Car Design Award» για το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/6/2022

Η Toyota δημοσίευσε περισσότερες φωτογραφίες από το Compact Cruiser EV, το πρωτότυπο ενός σχετικά μικρών διαστάσεων αμιγώς ηλεκτρικού SUV οχήματος το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για το στυλ του και σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους του στούντιο «ED2» της ιαπωνικής εταιρείας το οποίο βρίσκεται στη Νίκαια (νότια Γαλλία). Η δουλειά τους εκτιμήθηκε από τα μέλη της επιτροπής που σύστησε το ιταλικό περιοδικό «Auto&Design» τα οποία του απένειμαν το εφετινό βραβείο «Car Design Award».

Το Compact Cruiser EV θυμίζει «σκληροπυρηνικό» 4x4 όχημα και δεν είναι τυχαίο. Όπως έγινε γνωστό, οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από το Land Cruiser πρώτης γενιάς το οποίο παρουσιάστηκε το 1951. Ωστόσο, το όχημα είναι σύγχρονο, ταιριάζει με την εποχή μας και ικανοποιεί το αισθητικό κριτήριο που αποζητούν όσοι θέλουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover/SUV όχημα.

Ο κ. Simon Humphries, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Σχεδιασμού της Toyota, δήλωσε σχετικά: «Οι έρευνές μας για ένα ηλεκτρικό όχημα δεν είναι τωρινές αλλά έχουν ξεκινήσει περισσότερο από 30 χρόνια πριν. Από τότε έχουμε διανύσει πολύ δρόμο. Μετά την πρώτη φάση, που ήταν η αρχική επαφή των ανθρώπων με ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, πλέον αυτοί αποζητούν ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων το οποίο θα εκφράζει τον εαυτό τους και τον τρόπο ζωής τους. Και το Compact Cruiser EV είναι το τέλειο παράδειγμα αυτής της τάσης».