Cupra Raval: Το «σέξι και συναισθηματικό» SUV των Ισπανών έρχεται το 2025


Η ονομασία του νέου EV SUV της Cupra «ξέφυγε» από τα χείλη του Wayne Griffiths, με το Raval να έρχεται το 2025 ως το μικρότερο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2023

Η Cupra βρίσκεται σε διαδικασία εξηλεκτρισμού, όπως αποκάλυψε στην ετήσια συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου Seat για το 2022. Προκειμένου να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική, η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα τριών νέων μοντέλων, με τα δύο εκ των τριών να έχουν ήδη παρουσιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, το Terramar και το Tavascan θα κάνουν κι επίσημα την είσοδό τους στην γκάμα της εταιρείας το 2024, ενώ το UltraRebel Concept θα εμπνεύσει το μοντέλο παραγωγής που θα πάρει τη θέση του για το 2025.

Η Cupra σκόπευε να εκμεταλλευτεί την έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, η οποία θα λάβει χώρα στην ισπανική πόλη στις 11-21 Μαΐου 2023, για να κάνει τις επόμενες αποκαλύψεις σχετικά με τη νέα προσθήκη που θα γίνει στον κατάλογό της το 2025. Ο διευθύνων σύμβουλός της, όμως, Wayne Griffiths, φαίνεται να είχε άλλα σχέδια, αφού, μιλώντας στο Αυστραλιανό μέσο Car Sales, επιβεβαίωσε άθελά του την ονομασία του νέου μοντέλου.

Η ονομασία Cupra Raval είχε κατοχυρωθεί εδώ και αρκετό καιρό από την αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο, όμως δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι θα γινόταν αυτό. Τώρα, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί, με τον Griffiths να αποκαλύπτει «κατά λάθος» ότι αυτή θα είναι η ονομασία του μικρότερου ηλεκτρικού SUV των Ισπανών.

Η «καυτή» δήλωση ήρθε όταν ο Griffiths απάντησε σε ένα ερώτημα σχετικά με τις διαφορές που θα έχει το UrbanRebel, όταν περάσει στην παραγωγή, σε σχέση το Born:

«Δεν αναφέρθηκα στο Born ως την εναλλακτική, αναφέρθηκα σε άλλους κατασκευαστές που λανσάρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποκλειστικά ως τη λογική επιλογή για τον σωστό δρόμο προς τη βιωσιμότητα. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι τα EV μπορούν να είναι συναισθηματικά, σέξι, fun to drive και όχι μόνο στην περίπτωση του UrbanRebel... νομίζω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά με το Born.

Όταν κοιτάς το πόσο διαφέρει το Born σε σχέση με τα αδέρφια του στον όμιλο Volkswagen, τα οποία χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα το ID.3, πιστεύω ότι οι μηχανικοί μας έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Η σύγκρισή μου δεν ήταν 'ένα σέξι, συναισθηματικό Raval απέναντι σε ένα βαρετό Born' - και τα δύο είναι σέξι και συναισθηματικά».

Ο Griffiths αντιλήφθηκε αμέσως ότι αποκάλυψε την ονομασία του νέου μοντέλου, όμως συνέχισε κανονικά με την ομιλία του, επιβεβαιώνοντας ότι το UrbanRebel δε θα ονομάζεται UrbanRebel όταν περάσει στην παραγωγή, λέγοντας ότι «Ετοιμάζουμε νέα μοντέλα, τα οποία θα έχουν νέες ονομασίες».

«Το Tavascan είναι ένα νέο μοντέλο οπότε έχει μία νέα ονομασία - δεν υπήρχε Tavascan πριν το Tavascan, και δεν υπήρχε Terramar πριν το Terramar. Το UrbanRebel, το οποίο δε θα ονομάζεται UrbanRebel, θα έχει παρόμοια ονομασία - παρόμοια ή διαφορετική... υπάρχουν πολλές εικασίες αυτή τη στιγμή, όμως πάντα θα χρησιμοποιούμε ισπανικά ονόματα με συναίσθημα», είπε ο CEO.

Η Cupra είχε συνδέσει το UrbanRebel με την ονομασία Raval από την πρώτη κιόλας στιγμή, χωρίς όμως να προδίδει κάποιο επίσημο στοιχείο. Το easter egg βρίσκεται στις επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε η εταιρεία όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το concept car, αφού το φωτογραφικό υλικό τραβήχτηκε μπροστά στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βαρκελώνης, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Raval.