Δύο χρόνια αναμονής για το Tesla Model X


Η επανασχεδίαση του Model X πέρυσι τον Οκτώβριο αύξησε περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινό για το μοντέλο της Tesla αλλά ταυτόχρονα επέτεινε και τον χρόνο παράδοσής του στους ιδιοκτήτες του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ,
  • 20/5/2022

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώνει η «Teslarati», η πλατφόρμα πολυμέσων η οποία ασχολείται με την ενημέρωση για τις εταιρείες του κ. Elon Musk, η λίστα αναμονής για ένα επανασχεδιασμένο Tesla Model X φτάνει έως και τα δύο χρόνια.

Αυτό συμβαίνει τόσο επειδή το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μοντέλο της εταιρείας έχει αυξηθεί αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ο ρυθμός παραγωγής του είναι μειωμένος εξαιτίας δύο παραγόντων: ο πρώτος έχει να κάνει με τη μείωση στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο δεύτερος αφορά στο ότι καθυστέρησαν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις γραμμές παραγωγής για την κατασκευή του επανασχεδιασμένου μοντέλου. 

Επίσης, ένας ακόμα λόγος είναι ότι οι άνθρωποι της Tesla δίνουν σκόπιμα έμφαση στην παραγωγή των Model 3 και Model Y για να καλύψουν τη ζήτηση γι’ αυτά υποβαθμίζοντας σχετικά αυτή του Model X. 

Όπως έγινε γνωστό, κάποιος που είχε υποβάλλει την παραγγελία του για το Model X πέρυσι θα παραλάβει το αυτοκίνητό του μεταξύ του προσεχούς Δεκεμβρίου και του Απριλίου 2023. Μόνο εάν είχε προτιμήσει την κορυφαία (αλλά και πιο ακριβή) έκδοση «Plaid» θα μπορεί να το παραλάβει κάπως νωρίτερα. Σε αυτή την περίπτωση, το «χρονικό παράθυρο» ανακοινώνεται ότι θα είναι μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, εφέτος.