Επίσημο: Έρχεται ο εξηλεκτρισμός της Nismo


Η Nissan συμφιλιώθηκε με το σκεπτικό των ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων και έτσι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες του εξηλεκτρισμού του αγωνιστικού της τμήματος.

  • 5/5/2022

Μιλώντας στο Top Gear, ο επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Guillaume Cartier, δήλωσε ότι η μάρκα Nismo θα κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα με τα οποία θα ενταχθεί στην φιλοσοφία των αγώνων με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

«Η Nismo είναι ένα πλεονέκτημα που έχουμε», είπε ο Cartier, «και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να «αναστήσουμε». Και θα υπάρξουν αυτοκίνητα με την ονομασία Nismo; Η απάντηση είναι ναι.»

Καθώς όλος ο κόσμος εστιάζει όλο και περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα, οι μάρκες επιδόσεων θα πρέπει να ακολουθήσουν τη φιλοσοφία αυτή, αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αυτοκίνητα επιδόσεων. Επωνυμίες όπως το τμήμα M της BMW, η Mercedes-AMG, η Audi Sport και άλλες εργάζονται πάνω σε ηλεκτρικά οχήματα.

Οι πιο άμεσοι ανταγωνιστές της Nissan παρουσιάζουν επίσης μοντέλα επιδόσεων, όπως η Volkswagen με τα μοντέλα GTX. Ό,τι πωλείται ως ID.4 GTX στην Ευρώπη, ωστόσο, πωλείται απλώς ως AWD ID.4 στη Βόρεια Αμερική και η Nissan θέλει να είναι προσεκτική για να κατασκευάζει μοντέλα επιδόσεων που προσφέρουν πραγματικά υψηλές επιδόσεις.

«Το θέμα είναι ότι δεν είναι κάποιο αστείο η δήλωση αυτή», είπε ο Cartier. «Οπότε απαιτείται κάποια επένδυση για να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχει υψηλή απόδοση στα οχήματα μας».

Ευτυχώς, σύμφωνα με τον Cartier, η συνταγή υψηλής απόδοσης είναι σαν το αλατοπίπερο. Αν και δεν είναι εύκολο ώστε να γίνει σωστά, τα συστατικά που χρειάζονται είναι αρκετά απλά.

«Αυτό που θα κάνει η Nismo είναι σχετικά εύκολο να γίνει κατανοητό: συγκεκριμένη ανάρτηση και συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης», είπε. «Το θέμα για το Ariya, είναι μια πρόκληση γιατί ήδη έχουμε μια μεγάλη μπαταρία με υψηλή απόδοση. Πρέπει λοιπόν να πάμε πιο ψηλά από αυτό».

Λεπτομέρειες για το ποια αυτοκίνητα θα βρεθούν στον διάβα της Nismo δεν υπάρχουν, αλλά ο Cartier υπαινίχθηκε ότι κανένα όχημα της Nissan δεν θα μείνει εκτός. Για παράδειγμα, υπάρχει ήδη μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του LEAF, αν και δεν προορίζεται να είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου.