Έτοιμος να επιταχύνει τη μετάβαση στον ηλεκτρισμό ο νέος CEO του VW Group


Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του VW Group, Oliver Blume, τονίζει την ανάγκη για επιτάχυνση της μετάβασης του ομίλου στην ηλεκτροκίνηση.

  • 3/9/2022

Ο Oliver Blume ανέλαβε προ ολίγων ημερών τα ηνία του Ομίλου Volkswagen, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Herbert Diess.

Στην πρώτη του μέρα όντας στο νέο του πόστο, ο Blume μίλησε στους κορυφαίους αξιωματούχους της VW ανά τον κόσμο, αναλύοντας το πλάνο δέκα σημείων που έχει για το μέλλον της εταιρείας.

«Είμαι μεγάλος υπέρμαχος της ηλεκτρικής κινητικότητας και θα επιμείνω σε αυτό,» είπε μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό που είμαστε και, όπου είναι δυνατόν, θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες.»

Όλα αυτά στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης θέλησης του ομίλου να προσπεράσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2025, και τον ακόμα πιο μακρυπρόθεσμο στόχο που θέλει το ήμισυ των πωλήσεών παγκοσμίως να αποτελούνται από EV ως το 2030.

Κι ο προκάτοχός του, ασφαλώς, ήταν υπέρ της μετάβασης του ομίλου στην ηλεκτροκίνηση, αλλά κατηγορήθηκε για αρκετά ανυποχώρητη στάση και σκεπτικό στην προσπάθειά του να το επιτύχει αυτό, με τις οικογένειες Porsche και Piech να τον καθαιρούν τίνι τρόπο, αντικαθιστώντας τον με τον Blume, που βρισκόταν επί σειρά ετών στο τιμόνι της Porsche.