Τελευταία ημέρα για τον Diess στη Volkswagen – Με αυτό το μήνυμα αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του


Ο Herbet Diess ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Volkswagen και λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Oliver Blume, έκανε έναν απολογισμό της θητείας του και αποκάλυψε τις προβλέψεις του για το μέλλον. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/8/2022

Από τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου είναι γνωστό ότι ο Herbert Diess δεν θα συνεχίσει να κάθεται στην καρέκλα του CEO της Volkswagen αφού ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε από τους μετόχους αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του, πληρώνοντας ουσιαστικά το μάρμαρο για τις κακές σχέσεις που ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα με τα συνδικάτα των εργαζομένων.

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα των καθηκόντων του πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον 54χρονο Oliver Blumeο οποίος έχτισε τη φήμη του κρατώντας στα χέρια του το “τιμόνι” της Porsche.

Ο Diess, λίγο πριν κλείσει το κεφάλαιο Volkswagen, μίλησε στους πρώην συνεργάτες του κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου που άφησε ενώ δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει. Κλείνοντας, εμφανίστηκε σίγουρος ότι το μέλλον της Volkswagen προδιαγράφεται λαμπρό και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη στον διάδοχό του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σήμερα είναι η τελευταία μου ημέρα ως CEO της Volkswagen και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να σας ευχαριστήσω ξανά όλους σας. Αυτά τα επτά χρόνια ήταν τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου. Το μέλλον του κλάδου μπορεί να αποδειχθεί λαμπρό αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα. Η Volkswagen έχει ήδη αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και βρίσκεται σε έναν πολύ καλό δρόμο για τη συνέχεια.

Νιώθω ευγνώμων προς τους μετόχους και τους εργαζομένους που είχαμε την ευκαιρία να καθοδηγήσουμε την εταιρεία μέσα σε ταραγμένα νερά αλλά με μία ξεκάθαρη κατεύθυνση: στο να διαμορφώσουμε την κινητικότητα για τις επόμενες γενιές.

Ήταν μεγάλη μου χαρά να συνεργαστώ με μερικούς από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου μας και όχι μόνο. Ήταν προνόμιο να μπορέσω να εργαστώ για τα κορυφαίας brands αυτοκινήτων, φορτηγών, ποδηλάτων, κινητήρων για πλοία και εσχάτως, τεχνολογίας λογισμικού αυτόνομης οδήγησης και μπαταριών. Μάλιστα, το έκανα σε όλα τα μέρη του κόσμου: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Βόρεια Αμερική, Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες.

Εργαστήκαμε μαζί με πολιτικούς ηγέτες ώστε να κάνουμε τον κλάδο μας βιώσιμο και να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή - αυτό ήταν μεγάλη επιβράβευση.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την αποχώρησή μου έλαβα αμέτρητα θετικά σχόλια για τη δουλειά μας, κάτι που πρέπει να μας κάνει όλους υπερήφανους. Ένας από τους πολλούς που σχολίασαν στα social media το έθεσε ως εξής: “Έχετε (θα έλεγα ότι έχουμε) μεταμορφώσει μια εταιρεία που θεωρήθηκε ως ένας αυταρχικός απατεώνας σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην καθαρή κινητικότητα”. Μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό αλλά αποτελεί τον πυρήνα αυτού που σκοπεύαμε να πετύχουμε.

Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη αλλά και για τα σχόλιά σας. Υπό την ηγεσία του Oliver και μιας πιο δυνατής ομάδας μελών του Δ.Σ. είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία θα διατηρήσει την ηγετική της θέση, για όσο τουλάχιστον μπορώ να προβλέψω”.