Έτσι θα έπρεπε να είναι οι σταθμοί φόρτισης EV – Με χώρους lounge, γρήγορο internet και WC (photos)


Η εταιρεία Electrify America, θυγατρική της Volkswagen, μάς δείχνει πώς θα έπρεπε να είναι τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • ΦΩΤ.: ELECTRIFY AMERICA
  • 12/2/2024

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου το δίκτυο χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά.

Αρκεί να ρωτήσετε ένα κάτοχο EV για να σας το επιβεβαιώσει. Αρκετοί φορτιστές είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς, ενώ ακόμα και αυτοί που λειτουργούν πολλές φορές καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες επειδή οι κάτοχοί τους δεν βρήκαν διαθέσιμη θέση να τα παρκάρουν.

Για να δείτε ποιο είναι το πρόστιμο που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση, πατήστε ΕΔΩ.

Το πώς θα έπρεπε να είναι τα σημεία φόρτισης έρχεται να μας το δείξει η εταιρεία Electrify America, θυγατρική της Volkswagen, που πριν από μερικές ημέρες εγκαινίασε τον πρώτο της στεγασμένο σταθμό στο San Fransisco, στην περιοχή South of Market.

Όσο οι οδηγοί φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μία από τις 20 διαθέσιμες θέσεις που παρέχουν ισχύ έως 350 kW, μπορούν να κάνουν χρήση των δύο lounge χώρων που διαθέτει ο σταθμός και οι οποίοι είναι κλιματιζόμενοι.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τον χειμώνα να περιμένουν μέσα στο κρύο και το καλοκαίρι να λιώνουν από τη ζέστη, φορτίζοντας το αυτοκίνητό τους σε κάποιo ανοιχτό πάρκινγκ super market.

Και οι παροχές δεν τελειώνουν εδώ... Οι χώροι αναμονής είναι απόλυτα ασφαλείς και παρακολουθούνται 24/7 από κλειστό κύκλωμα, διαθέτουν δωρεάν Wi-Fi υψηλής ταχύτητας, αυτόματους πωλητές με επιλογές για ποτό και φαγητό, τηλεοράσεις, καθώς και τουαλέτες όπου υπάρχουν αλλαξιέρες για μωρά. Κοινώς υπάρχουν όλα όσα θα χρειαστεί ένας οδηγός όσο το αυτοκίνητό του φορτίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΤΕΛ Ελαιώνα: Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο Κεντρικό Σταθμό

Έρευνα: Πώς επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες την ταχύτητα φόρτισης των EV

Tesla: Έσπασε το «φράγμα» των 10.000 ταχυφορτιστών στην Ευρώπη