Tesla: Έσπασε το «φράγμα» των 10.000 ταχυφορτιστών στην Ευρώπη


Με τα "εγκαίνια" των τελευταίων 6 σταθμών, η Tesla γιορτάζει τη συμπλήρωση 10.000 superchargers στην Ευρώπη σε περισσότερες από 30 χώρες.

  • 4/10/2022

Ουσιαστικά μιλάμε για 900 ευρωπαϊκούς σταθμούς φόρτισης εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται στην Ελλάδα. Πριν από λίγες εβδομάδες εγκαινιάστηκε η λειτουργία των ταχυφορτιστών στην Αταλάντη, στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), στο 144,25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα.

Η Tesla ανακοίνωσε πως από τους 900 σταθμούς, το 1/5 εγκαταστάθηκε μέσα στο 2022 αναδεικνύοντας την τρέχουσα χρονιά ως την κορυφαία στη διεύρυνση του δικτύου της. Και όλα αυτά ενώ απομένει ένα τρίμηνο μέχρι να αλλάξει το έτος.   

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το 1/3 των οχημάτων της στην Ευρώπη χρησιμοποίησαν έναν από τους superchargers που έχουν τοποθετηθεί εκτός της χώρας ταξινόμησής τους, ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα με την εξυπηρέτηση ακόμα τις ημέρες με μεγάλη κίνηση.

Η εταιρεία θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά την ανάπτυξη του δικτύου της και ήδη στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα θα πάρει σειρά η πόλη της Λάρισας και από τη νέα χρονιά η Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Tesla είναι να υπάρχουν φορτιστές τουλάχιστον ανά 180-200 km στους κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ειδικά όταν καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πόλεων.