Η Cupra ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό sedan


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κινεζικό Τύπο, η Cupra εξελίσσει νέα μοντέλα μεταξύ των οποίων και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράθυρο και θα απευθύνεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην κινεζική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CHESHI.COM.
  • 3/3/2022

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ τής ιστοσελίδας cheshi.com, η Volkswagen Anhui, η εταιρεία που προήλθε από τη συνένωση του Ομίλου VAG και της Jianghuai Automobile Group στην Κίνα, πρόκειται να εξελίξει να κατασκευάσει πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα για την αγορά τής ασιατικής χώρας εντός των επόμενων τριών ετών. 

Από αυτά, τα τρία θα φέρουν το εμπορικό σήμα της Volkswagen και τα δύο της Cupra. Σε ό,τι αφορά στην ισπανική εταιρεία, το ένα θα είναι το Tavascan (φωτογραφία), το οποίο αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής εντός της χρονιάς, και το δεύτερο ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan.

Όπως αναφέρεται, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν το νέο μοντέλο τής Cupra το οποίο θα προορίζεται για την κινεζική αγορά θα είναι τετράθυρο (όπως αυτό για την Ευρώπη) ή εάν θα έχει αμάξωμα «notchback», δηλαδή να μοιάζει με sedan αλλά ουσιαστικά να είναι πεντάθυρο (η πίσω πόρτα να ανοίγει μαζί με το εκεί τζάμι).

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, τα πέντε νέα μοντέλα τής Volkswagen Anhui θα είναι τα τελευταία που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB την οποία χρησιμοποιεί τώρα ο Όμιλος Volkswagen για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά του. Όπως έχει ανακοινώσει, από το 2026 και έπειτα θα χρησιμοποιεί την καινούργια που εξελίσσει ήδη και η οποία ονομάζεται με τα αρχικά «SSP» («Scalable Systems Platform»).