Η ηλεκτρική Mercedes G-Class έρχεται με νέα τεχνολογία μπαταρίας πυριτίου


Η επερχόμενη πλήρως ηλεκτρική έκδοση της G-Class, η νέα EQG θα εφοδιαστεί με μία νέα τεχνολογία μπαταριών με βάση το πυρίτιο, η οποία θα αυξάνει σημαντικά την αυτονομία.

  • 18/5/2022

Η Mercedes είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοινώθηκε επίσημα ως πελάτης της start-up εταιρείας κατασκευής μπαταριών Sila Nanotechnologies, η οποία ιδρύθηκε από έναν πρώην μηχανικό της Tesla.

Η Mercedes θα ενσωματώσει μια νέα, υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρία στην επερχόμενη EQG, την ηλεκτρική G-Class δηλαδή, που θα κυκλοφορήσει το 2025. Η πλήρως ηλεκτρική Mercedes EQG θα βασιστεί εν πολλοίς στο πρωτότυπο Concept EQG που είδαμε το περασμένο φθινόπωρο στην Έκθεση του Μονάχου.

Η νέα μπαταρία κατασκευάζεται από την start-up εταιρεία Sila Nanotechnologies και χρησιμοποιεί ανόδια με βάση το πυρίτιο και έχει 20% έως 40% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από συγκρίσιμες κυψέλες που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή στην αγορά, όπως δήλωσε η Mercedes.

Το πυρίτιο είναι μια εναλλακτική λύση στον πιο συχνά χρησιμοποιούμενο γραφίτη, το 70% του οποίου προέρχεται από την Κίνα. Η Tesla μάλιστα είχε δηλώσει το 2020 ότι θα αυξήσει τη χρήση πυριτίου στις μπαταρίες της.

Η start-up κατασκευάστρια μπαταριών Sila Nanotechnologies με έδρα την Καλιφόρνια έχει κάνει επενδύσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα νέο εργοστάσιο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον που πρόκειται να ανοίξει το 2024. Η Mercedes έχει μειοψηφικό μετοχικό μερίδιο στην Sila, η οποία συνεργάζεται επίσης με τη BMW.

«Η παροχή μιας τέτοιας υψηλής πυκνότητας ενέργειας αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι και μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε εντελώς νέες κατευθύνσεις κατά την ανάπτυξη μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Chief Technology Officer της Mercedes, Markus Schaefer.